Hemşirelik fakültesinde üniforma giyme heyecanı yaşandı

Hemşirelik fakültesinde üniforma giyme heyecanı yaşandı

Genel 18.03.2025 11:45:46 0
Hemşirelik fakültesinde üniforma giyme heyecanı yaşandı
Tarih: 18.03.2025 11:45 Güncelleme: 18.03.2025 11:45
Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, üniforma giyme törenini coşkulu bir şekilde kutladı.
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Reyhan Keleş, Prof. Dr. Hasan Türkez ve Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Ufuk Okkay, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reva Balcı Akpınar, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reva Balcı Akpınar, öğrencilerin üniforma giyerek mesleklerine ilk adımı attıklarını belirtti. Akpınar: "Bugün sizler, sadece bir üniforma giymekle kalmıyorsunuz; aynı zamanda sağlık sektörünün en kutsal görevlerinden birini üstlenmeye, insan hayatını önemseyen bir mesleğin temsilcisi olmaya başlıyorsunuz. Bu yolculukta sizlere rehberlik etmek bizim için büyük bir onur" dedi.
Prof. Dr. Reva Balcı Akpınar, öğrencilere seslenerek, "Bu üniformayı giyerken, sadece bir meslek grubunun parçası olmadığınızı unutmayın. Hemşirelik, insan sağlığını önceleyen, fedakârlık ve özveri gerektiren bir meslektir. Öğrenim hayatınız boyunca bu değerlerle yetişmenizi temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Ardından kürsüye çıkan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversite olarak sağlık eğitiminin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: "Bugün burada, hemşirelik gibi büyük bir sorumluluk taşıyan mesleğe adım atan öğrencilerimizin heyecanını ve gururunu paylaşıyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak, sizleri en iyi şekilde yetiştirmek ve sağlık alanındaki katkılarınızı arttırmak adına tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Hemşirelik, insan hayatına değer katan, toplumsal sağlık için büyük bir rol oynayan bir meslek. Sizler de bu kutsal görevin bilincinde olarak mesleğinize sahip çıkacak, ülkemize ve dünyaya faydalı bireyler olarak yetişeceksiniz." dedi.
Üniforma giyme töreni, öğrencilerin büyük bir heyecanla üniformalarını giymesi ve ardından aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafları çektirmesiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ