Hemşerileri Türk basınının duayen ismi Hasan Pulur’u unutmadı

Hemşerileri Türk basınının duayen ismi Hasan Pulur’u unutmadı

Genel 29.11.2025 09:49:19 0
Hemşerileri Türk basınının duayen ismi Hasan Pulur’u unutmadı
Tarih: 29.11.2025 09:49 Güncelleme: 29.11.2025 09:49
Erzurum’da hemşerileri, Türk basınının duayen ismi Hasan Pulur’u unutmadı ve "Olayların ve İnsanların Peşinde Bir Ömür" başlığıyla bir anma programı düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) ve Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) iş birliğiyle hazırlanan, Türk basınının unutulmaz duayen ismi Hasan Pulur’u anma programı büyük bir katılımla gerçekleşti. Programa gazeteciler, ER-VAK üyeleri, İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler ile diğer konuklar katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Anma toplantısının açılışında; ER-VAK Başkanı Eczacı Erdal Güzel, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Türkez, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raci Taşcıoğlu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hüseyin Koçan söz alarak merhum Hasan Pulur’un Türk basınına katkılarına değindiler. Açılış konuşmalarının ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raci Taşcıoğlu’nun yönetiminde panel bölümüne geçildi. Panelistler Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr.Aslı Köseoğlu, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Temiztürk ve Gazeteci-Yazar Kadir Sabuncuoğlu, her yönü ile Hasan Pulur’u anlattılar. Panelde, Hasan Pulur’un gazetecilik anlayışı, köşe yazarlığı ve hayatından kesitler aktarıldı.
Ayrıca, Pulur’un köylüsü olan emekli öğretmen Hakkı Selami Ceylan ve Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Murat Karaoğlu anılarıyla programa duygu ve renk kattılar. Panelistlerin sunumlarının ardından katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği soru-cevap bölümüne geçildi. Programın sonunda, etkinliğe katkı sağlayan panelistler Kadir Sabuncuoğlu, Doç. Dr. Aslı Köseoğlu ve Prof. Dr. Hakan Temiztürk’e teşekkür belgeleri takdim edildi.
Hasan Pulur’un anlatıldığı ve anıldığı "Olayların ve İnsanların Peşinde Bir Ömür" anma programı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ