Hem stres atıyor hem de meslek öğreniyorlar

Hem stres atıyor hem de meslek öğreniyorlar

Genel 16.11.2023 09:37:23 0
Hem stres atıyor hem de meslek öğreniyorlar
Tarih: 16.11.2023 09:37 Güncelleme: 16.11.2023 09:37
Elazığ Halk Eğitim Merkezi tarafından sürdürülen Resim ve Seramik Kursu’na katılan vatandaşlar, bir yandan stres atarken bir yandan da meslek öğreniyor.
Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bünyesinde bulunduğu kurslarla vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor. Bu çerçevede başta ev kadınları olmak üzere her kesimden vatandaş, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılarak el becerilerini geliştirmeye devam ediyor. Resim ve Seramik Kursu ise büyük ilgi görüyor. Kursa katılan ve toprak ile iç içe olan kursiyerler bir yandan sosyalleşip stres atarken bir yandan da meslek öğreniyor. Başta fincan, kupa, bardak olmak üzere birbirinden farklı yüzlerce farklı obje yapan kursiyerler bunları satarak ekonomilerine katkıda sağlıyor.
Kurs hakkında bilgi veren Usta Öğretici İrem Yılmaz, “Kursumuzda 30 öğrencimiz var. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bir kursuz. Öğrenciler burada hem sosyalleşmek hem de aktif bir şekilde ürün yapabilmek adına geliyorlar. Hem kullanabilecekleri ve hediye edebilecekleri ürünler yapılar. Daha iyi şeyler yaptıklarını gördüklerinde bunu bir meslek haline getiriyorlar. Bizde yardımcı oluyoruz. Çoğu öğrencim ürünleri yapıp satmaya bile başladı. 3 yıldır kurs veriyoruz. Öğrencilerimin sosyal medya hesapları var. Oralardan ürün satışı yapıyorlar. Burada ürün olarak herkes serbest çalışıyor. Hayal güçlerine göre çamurdan istediklerini yapıyorlar. Genelde fincan, kupa, tabak, ve dekoratif gibi ürünler yapıyorlar" dedi.
Sosyalleşmek için kursa geldiğini aktaran Hatice Avcı, "İrem hocamın kursunu duydum. Kursa geldim ve başladım. Çok güzel ürünler yapıyoruz. Kupa, meyvelik, tabak yaptım. Yeni olduğum için bu kadar yapabildim. Bir terapi gibi. Yaparken hiçbir şey düşünemiyorsunuz. Olumsuz tüm düşünceler aklından uçup gidiyor. Eve gidince de mutlu oluyorum" diye konuştu.
Kursiyerlerden Eda Gürocak ise “Ev hayatından sıkılmış bir anneyim. Hem terapi ve stres atmak hem de farklı insanlarla tanışmak istedim. Ortam çok güzel. Bir aydır kurstayım. Tabak, fincan ve kupalar üretmeye başladım. Yaptıklarım hoşuma gidiyor. Vakit geçirirken hiçbir şey düşünmemek, sadece yaptığın işe odaklanmak insana gerçekten huzur veriyor. Burada olmayı seviyorum ve herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ