Hem randevuya geç geldi, hem de doktoru darp etti

Hem randevuya geç geldi, hem de doktoru darp etti

Asayiş 5.01.2023 20:56:38 0
Hem randevuya geç geldi, hem de doktoru darp etti
Tarih: 05.01.2023 20:56 Güncelleme: 05.01.2023 20:56
Elazığ’da randevusuna geç gelen hasta doktorun muayene edeceğini söylemesine rağmen yumruk atıp doktoru darp etmeye başladı. Sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri olaya müdahale ederken, hasta "Seni öldüreceğim burada yaşatmayacağım" diyerek tehditler savurdu.

Olay, Fırat Üniversitesi Hastanesi Dahiliye Polikliniğinde meydana geldi. İddiaya göre, hasta M.T. saat 09.06 olan randevusuna 1 saat geç geldi. İçeri girmeye çalışan M.T. ile konuşan asistan Dr. İslam Bartu Görgülü, kendisini içerdeki hastadan sonra alacağını beklemesi gerektiğini söyledi. Ardından M.T. bilgisayardan randevusunu görmek istedi. Dr. Görgülü bilgisayara yöneldiği anda şahıs, doktorun gözüne yumruk attı ve darp etmeye başladı. Dr. Görgülü beyaz kod gönderirken diğer hastalar, sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile arbede önlendi. Dr. Görgülü şahıs hakkında şikayetçi oldu.

"Sol gözüme yumruk attı"
Yaşadığı şiddet olayını anlatan Asistan Dr. İslam Bartu Görgülü, “Bugün sabah saat 10 civarında poliklinikte muayene yaptığım sırada bir beyefendi ve hanımefendi geldiler içeride hastam varken. Muayene olmak istediklerini belirtiler, ben de içeride şuanda hastam olduğunu söyledim, onlar da randevuları olduğunu belirtiler. Ben de isimlerini sorunca randevu saatine bakınca saat 09.06’da olduğunu gördüm. Saat 10 civarındaydı. Beyefendi 45 dakika ila bir saat geçmiş randevunuz ama, dedim randevulu hastalarım bitince size yardımcı olayım biraz beklerseniz. Ondan sonra hasta içeri bir daha girdi, bana bakacaksın edeceksiniz, dedi. Ben de yine içeride hasta var muayene etmem lazım hasta mahremiyeti söz konusu dışarıda beklerseniz sevinirim, dedim. Hastayı muayene ettikten sonra hastamız çıktı, adam yine içeri girdi. Bana bakacaksın, bakmak zorundasın, dedi. Ben de tekrardan ona bunu söyledim, beyefendi size bakmayacağımı söylemedim ama öncelikli olarak randevu saati gelelere bakıp onları tedavi edip sonra size bakacağım, dedim. O sırada bana doğru yöneldi, bağırarak çağırarak tehditler savurdu. Göster randevumu, dedi. Ben de bilgisayarı çevirdim bakması için bakın saatiniz geçmiş der demez sol gözüme yumruk attı. Sonra üzerime zıpladı derdest etti beni, karşılıklı münakaşa sonucu doktor ve hasta yakınları gelip bizi ayırdılar” dedi.

"Seni öldüreceğim burada yaşatmayacağım, dedi"
Hukuki süreci başlattığını ifade eden doktor Görgülü, “Hasta şiddet uygularken bana zaten bir şey olmaz ben seni öldüreceğim burada yaşatmayacağım, dedi. Beyaz kodumu oluşturdum. Sonradan öğrendiğim şekliyle şizofreni ile ilgili bir hastalığı varmış. O durumdan dolayı bunu kendine savunma yapmış. Artık ülkemizde bu vakaların son bulmasını istiyoruz. Biz hekimler olarak bu vatanın evlatlarız bu vatan için çalışmak istiyoruz. Biz burada hastalarımıza bakmak zorundayız ama kendi bilmez hastalar şiddet olaylarına başvuruyor. Bugün benim yarın yanımdaki arkadaşımın diğer gün karşı arkadaşımın başına gelebilir. Bizim tek temennimiz huzurlu ve güvenli ortamda hastalarımızı muayene edebilmek. Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesini ve gerekli hukuki yaptırımların olmasını istiyoruz. Tabi ki herkesin bir anı bir anını tutmayabilir ama şiddet hiçbir zaman söz konusu olmamalı” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: hem randevuya geç geldi hem de doktoru darp etti
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ