Hem öğretmen hem de çiftçi: Yetiştirdiği karpuzlar 20 kiloya ulaştı

Hem öğretmen hem de çiftçi: Yetiştirdiği karpuzlar 20 kiloya ulaştı

Genel 26.08.2024 09:57:40 0
Hem öğretmen hem de çiftçi: Yetiştirdiği karpuzlar 20 kiloya ulaştı
Tarih: 26.08.2024 09:57 Güncelleme: 26.08.2024 09:57
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin ikamet eden Cahit Çakmakçı isimli öğretmen, okulların tatil edilmesiyle köyünde çiftçilik yapıyor. Köyünde bu sene ekimini yaptığı karpuzların ağırlığı 20 kilograma kadar ulaştı.
Yüksekova ilçesinde tarımda son dönemlerin en bereketli bir seneyi geçirirken, çiftçiler iyi verim bekliyor. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyünde yaşayan Cahit Çakmakçı isimli öğretmen, okullar tatil olduktan sonra yaz tatillerinde köyünde çiftçilikte yapıyor. Okul döneminde öğrencilerine büyük başarılar katan Çakmakçı, tatilini de ise boş geçirmeyerek köyünde tarım, hayvancılık ve arıcılık gibi işlerle uğraşarak örmek oluyor. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ilkbahar da aldığı karpuz fidelerini köyündeki bahçesine ekimini gerçekleştiren Çakmakçı’nın verdiğini emeğinin karşılığı ise karpuzlar 20 kiloyu buldu.
Emeğinin karşılığını aldığını belirten Çakmakçı, bir öğretmen isterse her şeyi başarır diyerek herkesin tarıma yönelik isteği tam olmasını istedi. Çakmakçı’nın karpuz bahçesini yerinde inceleyen Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, üstün başarısından dolayı kendisini tebrik ederek herkese örnek olacak bir öğretmen olduğunu belirtti.

“Okul döneminde öğretmenim, tatilde ise çiftçiyim”
Emek verdiği karpuzların güzel şekilde yetiştiğini ifade eden Cahit Çakmakçı, “Ben köyümde 8 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum. Yazın özellikle köyde kalmayı tercih ediyorum. Yazı seviyorum, doğayla iç içe bir insanım. Burada kaldığımda tarımla uğraşmasam sıkılırım. Bende her türlü işleri sıkılmadan yapıyorum. Ben hem öğretmenlik yapıyorum yeri gelince bura da çiftçilik işleri ile uğraşıyorum. Benim hem tarlam var hem de arı kovanlarım var. Keçi besliyorum, tarım işini de iyi şekil de yapıyorum. Aslında elimde her türlü iş geliyor. Köyde kaldığım içinde köyü de seviyorum. Bu sene özellikle karpuzları denemek istedim. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’müzden aldığım karpuz fidelerini ilkbaharda ekimini yaptım. Büyük zahmet ve uğraşlar sonrası karpuzlarım iyi şekilde yetişti ve 20 kiloya kadar da geldiler. İnsan isterse her şey olur” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ