Hem güven hem de huzur veren göl manzaralı deprem konutları

Hem güven hem de huzur veren göl manzaralı deprem konutları

Genel 11.05.2025 10:58:09 0
Hem güven hem de huzur veren göl manzaralı deprem konutları
Tarih: 11.05.2025 10:58 Güncelleme: 11.05.2025 10:58
Elazığ’da 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gezin köyünde yapılan göl manzaralı çelik konstrüksiyonlu evler, tatil beldesini aratmıyor. Göl manzaralı deprem konutları bir yandan huzur verirken, üstün deprem güvenliği ve teknik özellikleriyle de güven veriyor.
Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8’lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da binlerce konut inşa edilerek, hak sahiplerine teslim edildi. Kent merkezinin yanı sıra köylerde 3 bin 285 tek katlı çelik konstrüksiyonlu konutlar inşa edilirken, bunlardan 108 tanesi Elazığ-Diyarbakır karayolu üzerindeki Gezin köyünde kuruldu. Hazar Gölü manzaralı hakim bir noktaya kurulan konutlar, adeta tatil beldesini aratmıyor. İleri yapı teknolojisiyle inşa edilen konutlar, üstün deprem güvenliği ve teknik özellikleriyle kırsaldaki vatandaşlara güven, manzarasıyla da huzur veriyor.
Elazığ’da son olarak meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremi evlerine hissetmediklerini dile getiren vatandaşlardan Veysel Bağcı, konutların şirin bir tatil beldesini aratmadığını söyledi. Evlerinden memnun olduklarını dile getiren Bağcı, "TOKİ tarafından yapılan yerimiz deprem konutları. Burası artık deprem konutlarından ziyade çok güzel, şirin bir tatil beldesi gibi. Yerimiz, manzaramız, evlerimizin konumu gerçekten harika. İlk geldiğimiz zaman insanlarda yer ve konum için çok büyük şüpheler vardı. Son bir senede aşırı derecede buraya talep var. Allah, devletten, yapanlardan ve emeği geçenlerden razı olsun. Biz İstanbul’dan yaklaşık 15 gün önce geldik ve 4,9’luk depremde buradaydık. Biz geldiğimizde ilk olarak İstanbul’da 6,2 büyüklüğünde deprem oldu ve aklımız çocuklarımızda kaldı. Çok şükür orada bir sıkıntı olmadı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra burada deprem oldu. Aşağıda kalan bölgedeki akrabalarımız depremi bayağı hissetti ama burada hiç hissedilmedi" dedi.
Bağcı, "Konutlarımız çelik konstrüksiyondan yapılmış. Evlerde ufak tefek eksikler var ki, insan kendi eliyle yaptığı zaman bile eksiklikler olabiliyor. Devletin yaptığı bu kadar, Allah razı olsun. Evin içi, konumu ve kullanım şekli çok güzel. Buralara talep çok. Biz geleli 15 gün oldu, insanlar arabalarıyla gelip, ev satan var mı diye soruyorlar. Bu durum bu sezonda daha fazla oluyor. Zaten ufak bir deprem olduğunda buraya daha da fazla talep oluyor. En son bizim duyduğumuz 4.5 milyon TL ile 6.5 milyon TL isteyenler. Yani bu paralara bu evler eder. Gerçekten satılıyor da" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ