HDP’li Azim Yacan yattığı yerden ne kadar maaş alıyor?

HDP’ye oy veren Vanlı seçmen, Eski İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan’ın cezaevinde yattığı yerden ne kadar maaş aldığını merak ediyor.

Öteki Gündem 8.03.2023 21:13:00 0
HDP’li Azim Yacan yattığı yerden ne kadar maaş alıyor?
Tarih: 08.03.2023 21:22 Güncelleme: 09.03.2023 18:34

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Mart 2019’da yapılan mahalli idareler seçimlerinde İpekyolu Belediye Başkanı olarak seçilen Azim Yacan, 2019 yılı Kasım ayında Terör örgütü üyesi olma suçlaması ile başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. 

AZİM YACAN YATTIĞI YERDEN NE KADAR MAAŞ ALIYOR?
Terör örgütü üyesi olmak suçlaması ile ağır ceza mahkemesinde tutuklu olarak yargılanan Eski İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan, cezaevinde olmasına ve çalışmamasına rağmen, ayda ne kadar maaş aldığı HDP’li seçmenler tarafından merak ediliyor. 

Görevine son verilmeyen, ancak açığa alınarak tutuklu yargılanan Azim Yacan Kasım 2019'dan bu yana tahakkuk eden maaşının üçte ikisini almaya devam ediyor. Azim Yacan görevde olsaydı sadece maaş olarak 50 bin lira alacaktı. Açığa alındığı için maaşının üçte ikisi ödenen Azim Yacan, cezaevinde yattığı yerden 33 bin 975 lira maaş alıyor. 

GÖREVDE OLSAYDI TOPLAM NE KADAR ALACAKTI?
Şu an yürürlükteki mevzuata göre belediye başkanları, belediye şirketlerindeki görevlerinden sadece birinden maaş alabiliyor. 

HDP’li Azim Yacan görevde olsaydı 50 bin lira maaş, Meclis ve encümen toplantılarından ayda 5 bin 500 lira hakkı huzur, belediye şirketlerinden sadece birinden 26 bin 600 lira alacaktı. Toplamda ise 82 bin lira aylık maaş alacaktı. 

SEÇİLMİŞ VEYA ATANMIŞ BAŞKANLARIN MAAŞLARI FARKLI MI?
Belediye kanununa göre seçilerek veya vekaleten atanarak başkanlık görevini yerine getirenlerin özlük hakları ve maaşlarında bir fark söz konusu olmuyor. Maaş ve diğer özlük hakları ile ilgili hesaplamalar, kanun ile belirtilen usullere göre hesaplanıyor. 

İpekyolu Belediyesi’nde HDP’li Azim Yacan görevde olsaydı ne kadar alacaktıysa, devamında içişleri bakanlığı tarafından yapılan atama ile Belediye Başkanlığı görevini vekaleten yürüten kaymakamlar da aynı miktarda ve aynı usuller ile maaş ve özlük haklarını alıyor. 

HDP’Lİ SEÇMEN SORUYOR; AZİM YACAN'IN MAAŞINI NEDEN YAZMIYORSUNUZ?
HDP’ye oy veren seçmen, “kentin ve halkın ihtiyaçlarını öncelikli olarak çözmek için çalışan, verdiği hizmetlerden halkın memnun olduğu Kaymakamların maaşlarını yazanlar, cezaevinde yattığı yerden 33 bin 975 lira maaş alan Azim Yacan’ın maaşını neden yazmıyor” diye soruyor. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler: Yacan yattığı yerden kadar alıyor?
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ