Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı Başvuruları Eylül'de Başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 memur alımı için adaylardan aranan şartlar nelerdir? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

İş İlanları 22.08.2022 14:09:00 0
Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı Başvuruları Eylül
Tarih: 22.08.2022 14:11

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımladığı memur alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Genel Yönetim kapsamında Merkez teşkilatına Genel İdare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere 400 Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirilecektir.Bakanlık tarafından yapılacak olan sınav ile 400 Uzman yardımcısı alımı başvuruları Eylülde başlıyor. Sizlere Memur Alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

400 Memur Alımı Başvurusu Eylül'de Başlıyor!

Bakanlığa 400 uzman Yardımcısı alımı başvuruları Eylül ayında başlayacak. Bakanlık yaptığı açıklamaya göre Ön Başvurular 8 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 14 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece ÖSYM adresi üzerinden yapılacaktır.

KPSS Puan Şartı ile Değerlendirme Yapılacak?

Memur Alımı sınavına katılmak isteyen adaylardan KPSS şartı aranacak. Buna göre adayların 2021 veya 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den P48 puan türünden en az 75 ve üzeri puan almış olmaları gerekmekte olup bu puan üzerinden kadro sayısının 20 katı aday yani 8000 kişi Hazine ve Maliye Bakanlığının yapacağı sınava katılacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar aranacak?

İlgili kontenjan alımlarında genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise Eğitim, Yaş ve KPSS şartı aranacak.

Genel Şartlar:

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

    En Az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmuş olmak,
    Sınavın yapıldığı Yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış
    KPSS'den P48 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

şartı aranacaktır.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem