Tarih: 01.11.2022 15:01

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3524 Memur Alımı Yapacak!

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için duyuru yayımladı. Resmi gazetede 1 Kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan duyuruya göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzre farklı alanlarda Boş kadrolar yerine almak üzere 3524 Memur alacak. Alımlar Açıktan veya Kurum için gerçekleştirilecektir. Öte yandan ilgili alım kararı Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmıştır.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Cumhurbaşkanı yayımladığı karar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Boş ve Dolu kadrolara atamak üzere yayımlanan karar ile toplamda 3524 kişilik kadro için atama yapılcak. Buna göre,

    Merkez 1074 Kişi,
    Taşra 2450 Kişi,

Bakanlık genel İdare Hizmetleri sınıfında, Vergi Başmüfettişi, Vergi Müfettişi, Hazine başkontrolörü, Hazine ve Maliye uzmanı, Defterdarlık uzmanı gibi kadrolarda alım yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanun 48. madesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Aranacak Mı?

Maliye Bakanlığı memur alımı için adaylardan KPSS şartı istenecek. 2022 yılı KPSS puanı geçerli olacak. 2021 KPSS puanına sahip olan adaylarda başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca aımlar lisans mezunu adaylardan yapılacak.

Başvurular ne Zaman Başlayacak?

İlgili alım için adaylar başvurularına 2022 yılı bitmeden başlaması bekleniyor. Henüz karar onaylanmış olup ilan tarihi beli değildir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —