Tarih: 08.12.2022 15:52

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 Yılı Memur Alımı İlanı Yayımlandı!

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi gazetede memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce 8 Aralık 2022 tarihi ile gelmiş olan memur alımı ilanına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bakanlığın Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığına istihdam edilmek üzere genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere 5 Stajyer Hazine Kontrolörünün alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı adaylardan özel olarak, Yaş, KPSS, Eğitim ve Yabancı Dil nitelikleri arayacak. Buna göre Maliye Bakanlığı 2023 yılı Memur alımı için,

Eğitim Şartı olarak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği olan Yurtdışı kurumlarından mezun olmuş olmak.

KPSS Şartı için 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den KPSSP18, KPSSP23, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinden en az 80 puan almış olmak.

Yabancı Dil Şartı Olarak, Yapılan YDS den İngilizce, Almanca veya Fransızca en az birinden 70 puan almış olmak.

Yaş şartı Olarak İse, 01/01/1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlığın Memur Alımı başvuruları 2023 yılında başlayacaktır. Buna göre adaylar başvurularını sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 02 - 13 Ocak 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —