Hazine Bakanı Şimşek'ten Kesin Çıkış: 'İstifa Etti' İddiaları Asılsız! 'İstifa Etmedim'

Bakan Şimşek'ten istifa iddialarına net cevap: "İstifa Etmedim"

Ekonomi 23.08.2024 21:49:00 0
Hazine Bakanı Şimşek
Tarih: 23.08.2024 22:04 Güncelleme: 23.08.2024 22:15

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği yönündeki iddialar hızla yayıldı, ancak Bakan Şimşek bu söylentileri kesin bir dille yalanladı. Medyada yer alan spekülasyonlar üzerine Bakan Şimşek'ten açıklama geldi: “İstifa iddiaları doğru değildir, görevimin başındayım.”

BAKAN ŞİMŞEK: “İDDİALAR TÜMÜYLE YANLIŞ”

Bakan Şimşek, son zamanlarda ortaya atılan iddiaların asılsız olduğuna dikkat çekti. Yaptığı açıklamada, ekonomi yönetiminin bir ekip ruhuyla hareket ettiğini ve büyük sorumluluklarla çalıştıklarını belirtti. İstikrar ve reform programlarının başarıyla işlediğini vurgulayan Şimşek, ekonomide elde edilen olumlu gelişmeleri madde madde sıraladı.

ULUSAL EKONOMİ HİÇBİR UYDURMA HİKAYEYE BOYUN EĞMEZ

İlerleyen satırlarda, Bakan Şimşek Türkiye'nin ekonomik istikrarına yönelik çalışmaların sagaz bir liderlik altında ve milletin refahını artırma hedefiyle devam ettiğini belirtti. Bakan, yalan yanlış haberlerin piyasaları etkilemesine izin verilmeyeceğini ve bu tarz spekülasyonlarla uğraşan kişilerin iyi niyetli olamayacağını ifade etti. İddiaları ve spekülasyonları bir kez daha kategorik olarak reddeden Mehmet Şimşek, halka gerçek dışı bilgilere aldanmamaları konusunda çağrı yaptı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: “SİYASETÇİLER VE GAZETECİLER YALAN SÖYLEMEYE DEVAM ETTİ”

Yalan iddiaları ortaya atanlardan özür beklediklerini ifade eden İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Özür mü dileyecekler, yoksa yen iyalanlarına mı geçecekler” diye sordu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bir siyasetçi tarafından sosyal medyada paylaşılan yanıltıcı bilgilere ilişkin bir açıklama yaptı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu konuda daha önceden yalanlama mesajı yayımladığını belirten Altun, buna rağmen bazı gazetecilerin ve siyasetçilerin ısrarla bu yalanı tekrarlamaya devam ettiklerini ifade etti.

ALTUN: “YALAN SÖYLERKEN GERÇEKLERİ ÇARPITMAKLA İTHAM ETTİLER”

Altun, Şimşek'in paylaşımını eleştirerek, bu tür kasıtlı yayılan yalanların, bazı kişiler tarafından siyaset malzemesi olarak kullanıldığını ve eleştirdiği kişilere gerçekleri çarpıtmakla suçlandıklarını belirtti.

"YALAN KULLANANLAR ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?" SORUSU GÜNDEMDE

Altun'un dile getirdiği sorular arasında, gerçek dışı bilgileri siyasi araç olarak kullananların kamuoyundan özür dileme ihtimali de yer alıyordu. O, bu kişilerin özür dilemek yerine yeni yalanlar üretmeye devam edip etmeyeceklerini merak ediyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi