Hayatını kaybeden Eslem’in babası: 'Daha önce şikayetlerde bulunmuştuk ama önlem alınmadı'

Hayatını kaybeden Eslem’in babası: "Daha önce şikayetlerde bulunmuştuk ama önlem alınmadı"

Asayiş 21.01.2025 09:56:00 0
Hayatını kaybeden Eslem’in babası:
Tarih: 21.01.2025 09:56 Güncelleme: 21.01.2025 10:25

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Eslem Teker’in babası Ersin Teker, kızının evden yaklaşık 20 metre uzakta saldırıya uğradığını belirterek, "Belediyeye, kaymakamlığa ve veterinerlere daha önce şikayetlerde bulunmuştuk ama herhangi bir önlem alınmış değil” dedi.

3 gün önce Yeni Mahalle’de kütüphaneden kitap almak için evden çıkan 12 yaşındaki Eslem Teker, başıboş köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayın ardından açıklamalarda bulunan baba Ersin Teker, "Sabah ise gitmek için erken çıktım. Kızım Eslem de kitabını almak için saat 11.00 civarında evden çıkmıştı. Hava güzeldi, sis yoktu. Ancak evden yaklaşık 20 metre uzakta başıboş köpeklerin saldırısına uğraşmış. Olay yerine geldiklerinde beni aradılar. Hemen koşarak gittim, maalesef kızımın cansız bedeni yerdeydi. Yapacak bir şey yoktu. Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarını aradık. Gelen sağlık ekipleri müdahale etti ama kızım olay yerinde hayatını kaybetmişti. Zaten ben orada öldüm. Benim yüreğim yandı, başkalarının yüreği yanmasın” ifadelerini kullandı.

Başıboş köpeklerle ilgili bir an önce önlem alınması gerektiğini belirten Teker, “Çarşı merkezi veya mahallelerde dolaşan bu köpekler büyük bir tehdit. Biz bir evladımızı kaybettik, başka aileler bu acıyı yaşamasın. Belediyeye, kaymakamlığa ve veterinerlere daha önce şikayetlerde bulunmuştuk ama herhangi bir önlem alınmış değil. Yetkililer bu olaya kulak tıkıyor. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın" dedi.

“Yüksekova Belediyesi bu olayı kapatmamalı”

“Sabah saatlerinde çocuklarımız okula giderken bile bu tehlike var” diyen Teker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çocuklarım hala bu travmanın etkisi altında. Kızımın cansız bedeni tanınmaz bir haldeydi. Yüksekova Belediyesi bu olayı kapatmamalı. Artık bu soruna son noktayı koymaları gerekiyor. Bizim canımız gitti, başka canlar gitmesin.”

“Allah kimsenin başına böyle bir acı getirmesin”

Camdan dışarıya baktığında sürü halinde gezen başıboş köpekleri gördüğünü söyleyen amca Erdem Teker ise, "Cep telefonumla zum yaparak baktığımda köpeklerin arasında bir insanın olduğunu fark ettim. Hemen evden çıktım ve elime bir kürek alarak köpekleri kovaladım. Ancak yeğenim Eslem’i kanlar içinde gördüm. 112 ekiplerini aradım. Ekipler olay yerine gelip ilk müdahaleyi yaptı, ancak hastaneye götürdüğümüzde yeğenim Eslem’i kaybettik. Allah kimsenin başına böyle bir acı getirmesin. Cuma günü karnesini aldı ve bize teşekkür belgesini hediye etti. Cumartesi günü ise kütüphaneden kitap almak için evden çıktı ve ondan sonra hepimizin yüreği yangın yerine döndü. Artık yetkililer bir an önce çare bulsunlar” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ