Hava Kuvvetleri'nden Darbe: 32 Terör Hedefi Yerle Bir!

Türkiye'den Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı: 32 terör hedefi vuruldu!

Asayiş 24.10.2024 00:25:00 0
Hava Kuvvetleri
Tarih: 24.10.2024 00:28

SINIR ÖTESİ OPERASYONDA TERÖR HEDEFLERİNE DARBE

Son dakika gelişmelerine göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekatı düzenlediği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), düzenlenen harekatın neticesinde 32 terör mevzisi başarıyla imha edildiğini açıkladı.

TSK'NIN KARARLI MÜCADELESİ

Türkiye, sınırlarının ötesinde faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı mücadelesine aralıksız olarak devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem karadan hem de havadan yaptığı operasyonlarla terör unsurlarına geçit vermiyor, şehitlerinin kanını yerde bırakmamak adına hareket ediyor.

MSB AÇIKLAMASI VE OPERASYON DETAYLARI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist grupları etkisiz hale getirmek, halk ve güvenlik güçlerine yönelik terör tehditlerini önlemek amacıyla gerçekleştirilen operasyonda teröristlere ait 32 hedefin başarılı bir şekilde vurulduğu belirtildi. Bakanlık, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinde tanımlanan meşru müdafaa haklarının kullanılması doğrultusunda operasyon gerçekleştirildiğini ifade etti.

TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE

Yapılan operasyonlarda yerli ve milli mühimmatın önemli ölçüde kullanıldığı, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede yürütülen hava harekatlarının kararlılıkla sürdüğü, terörle mücadelede etkin bir strateji izlendiği vurgulandı.


Anahtar Kelimeler: Kuvvetleri' Darbe: Terör Hedefi Yerle !