Hatay’da evlerin yıkılan aile Konya’da dünyaya gelen bebeklerinin buruk sevincini yaşadı

Hatay’da evlerin yıkılan aile Konya’da dünyaya gelen bebeklerinin buruk sevincini yaşadı

Genel 11.02.2023 11:23:01 0
Hatay’da evlerin yıkılan aile Konya’da dünyaya gelen bebeklerinin buruk sevincini yaşadı
Tarih: 11.02.2023 11:23 Güncelleme: 11.02.2023 11:23
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan 2 büyük depremin sonrasında Hatay’da evleri yıkılan aile, yakınlarıyla birlikte geldikleri Konya’nın Beyşehir ilçesinde dünyaya gelen bebekleriyle buruk mutluluk yaşadı.
Hatay’ın Hassa ilçesinde öğrenci servisi çalıştıran Yusuf Kartal ile eşi Zeynep Kartal’ın kaldıkları ikamet, yaşanan deprem sonrasında tamamen yıkıldı. Depremzede aile, Zeynep Kartal’ın hamile olması ve doğumunun yaklaşması nedeniyle yakınlarıyla birlikte kendi imkanlarıyla bölgeden ayrılarak Konya’nın Beyşehir ilçesine geldi. Beyşehir Devlet Hastanesi’ndeki doğum servisinde sezaryenle yapılan doğumda bir erkek çocuğu dünyaya getiren Zeynep Kartal, eşi ve yakınlarıyla beraber 2. çocuklarının sevincini yaşadı.
Beyşehir Kaymakam Vekili ve Hüyük Kaymakamı Hasan Çimer de aileyi hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve aileye devlet olarak her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını belirtti. Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker ve yönetim kurulu üyeleri de aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip bir çiçek verdi. Ailenin barınma da dahil bazı ihtiyaçlarını dernek olarak karşılayabileceklerini ifade etti.
İkinci kez baba olan Yusuf Kartal, depreme ikamet ettikleri evlerinde yakalandıklarını belirterek, “Evler yerle bir oldu. Mecbur buraya geldik. Enkaz altında kalmadık ama ev diye bir şey kalmadı” dedi.
Yaşadıkları depremin hemen sonrasında dünyaya gelen 2. çocuklarıyla birlikte buruk bir sevinç içerisinde olduklarını ifade eden Kartal, “Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bir şey söyleyemiyorum. Biz aslında çocuk için geldik Beyşehir’e. Dünyaya gelen çocuğumuz erkek, bir de kız çocuğumuz var. İsmini Hakan Ali koyduk” şeklinde konuştu.
Anne Zeynep Kartal da tarifi olmayan duygular içerisinde olduğunu belirterek, “Ne söyleyeyim, Allah herkese yardım etsin” diyerek buruk bir sevinç içerisinde olduğunu söyledi.
Zeynep Kartal’ın görümcesi Ayşe Keklik ise, depremin ardından 5 aile olarak hep birlikte Beyşehir’e geldiklerini aktararak, “Oradaki durum çok kötü. Yerle bir olmuş köyümüz, yaşanacak gibi değil. Toplasan 10 tane ev ayakta yok, yerle bir, müstakil evler bile yerle bir oldu. Tabii çok üzgünüz. Çünkü kayıplarımız var. Aileden, komşularımızdan, Allah herkesin yardımcısı olsun” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ