Hatay’da asrın felaketini yaşadılar, Mersin’de dünya evine girdiler

Hatay’da asrın felaketini yaşadılar, Mersin’de dünya evine girdiler

Genel 24.02.2023 13:17:38 0
Hatay’da asrın felaketini yaşadılar, Mersin’de dünya evine girdiler
Tarih: 24.02.2023 13:17 Güncelleme: 24.02.2023 13:17
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen asrın felaketinde Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan ve evleri yıkıldığı için Mersin’e gelen 25 yaşındaki Seda Randa ve 34 yaşındaki Gökhan Bilgiç, Akdeniz ilçesinde hüzünlü nikah töreniyle evlendi.
6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak değerlendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde on binlerce kişi hayatını kaybetti. Hatay’ın Defne ilçesinde yaşayan Seda-Gökhan çifti de depremden etkilendi. Evlerini ve bazı akrabalarını kaybeden çift, yaşanan felaketten 3 gün sonra Mersin’e gelmek zorunda kaldı. Normal şartlarda yaz aylarında evlenmeyi planlayan çift, deprem dolayısıyla hayallerine kavuşamadı. Geldikleri Mersin’de sade bir nikah töreniyle evlenmeye karar veren Seda-Gökhan çifti, Akdeniz Belediyesine müracaat etti. Burada düzenlenen nikah töreniyle dünya evine giren çift, aileleriyle ise görüntülü konuşarak mutluluklarını paylaştı.

"Hem hüzünlü, hem mutluyuz"
Hatay’da küçük kıyameti yaşadıklarını anlatan Gökhan Bilgiç, "Hatay’ın Defne ilçesinde deprem bölgesindeydik. Gelmemek için çok direndik. Ama her yer yıkıldığı için mecburen şehrimizi terk etmek zorunda kaldık. Hem hüzünlü hem mutluyuz. Başka çare kalmadığı için burada nikahımızı kıymak zorunda kalıyoruz şu an. Hayat devam ediyor, tabi hüzünlüyüz ama inşallah daha güzel olacak. Hayat devam ettiği için, mutlu şeyler de arada olmalı diye düşünüyoruz. Akrabalarımız ile teknolojinin faydasını kullanıp, bir arada olmaya çalıştık. Tabi hüzünlüler. Gözyaşları döktüler, bir arada olmayı çok isterdik" dedi.

"Bin yılın felaketini yaşadık"
Çiftin nikahını kıyan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, "Asrın değil bana göre bin yılın belki de daha uzun süreli bir depreminden bahsediyoruz. Çünkü, dünya tarihinde üst üste 2 deprem olmuş olabilir ama üst üste 4 tane deprem yaşadık. Canlar kaybettik, insanlarımızı kaybettik. İlk günden itibaren Akdeniz Belediyesi olarak, deprem bölgelerinde çalışmalarımız devam ediyor. Çiftimizin nikahlarını kıyılacağını öğrendiğimde ben tabi ki dedim. Yüz yıllardır biz bu topraklarda barış ve adaleti sağlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız dolayısıyla adalet dağıtmaya ve barış dağıtmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin genç kalabilmesi ve devam edebilmesi için yeni ailelere ve yeni nesillere ihtiyacımız var. O yüzden 2 kardeşimizi kırmadım. Biraz buruğuz, onların da kayıpları var, acıları var. Her ikisine de hayatları boyunca mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ