Hatay’da ameliyattan kaçan glomus tümörlü hasta Van’da sağlığına kavuştu

Hatay’da ameliyattan kaçan glomus tümörlü hasta Van’da sağlığına kavuştu

Van Haberleri 17.07.2024 11:12:00 0
Hatay’da ameliyattan kaçan glomus tümörlü hasta Van’da sağlığına kavuştu
Tarih: 17.07.2024 11:12 Güncelleme: 17.07.2024 11:46

Hatay’da glomus tümörüne yakalanan ve doktorların ‘felç olabilirsin, sesin kısılır’ demesi üzerine ameliyattan kaçan hasta, Lokman Hekim Van Hastanesi’nde geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Hatay’da ikamet eden ve 2 yıl önce glomus tümörüne yakalanan Nuray Enecür Gözet (42), birçok hastaneye başvurdu. Gittiği hastanelerdeki doktorların ‘felç olabilirsin, sesin kısılır’ demesi üzerine ameliyattan kaçtı. Daha sonra rahatsızlığının artması üzerine tekrar araştırmaya giren Gözet, sosyal medyada Lokman Hekim Van Hastanesinde başarılı ameliyatlar gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel’e ulaştı. Dr. Başel ile görüştükten sonra Van’a gelen Gözet, Lokman Hekim Van Hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel, “Nuray hanım, eskiden beri hastalığını biliyor ama biraz korkudan dolayı ameliyatı ertelemiş. En son çekilen filminde 2 santim olan tümör, burada çektiğimizde 3,5 santime yakın büyümüştü. Ama buna rağmen biz sorun yaşamadık ve çok rahat bir şekilde damarı zedelemeden ameliyatını yaptık. En kısa zamanda da taburcu olacak” dedi.

“En başta ameliyat olacaktım ama çok korkutuldum”
Hatay’da yaklaşık iki yıl önce şahdamarı tümörüne yakalandığını belirten Nuray Enecür Gözet ise doktorların korkutması üzerine ameliyattan kaçtığını vurgulayarak, “En başta ameliyat olacaktım ama çok fazla korkutuldum. ‘Felç kalırsın, ses kısıklığı olur’ diye birçok şeyden dolayı korktum ve ameliyattan kaçtım. İstanbul dediler, Ankara dediler. Daha sona yine bir araştırma içerisine girdim. Çünkü son derece rahatsızlıklarım artmıştı. Bayılma hissi, ses kısıklığı ve ellerimde titremeler gibi. Daha sonra Halil hocamızın ismini internette gördüm. 300’ü aşkın glomus tümörü ameliyatı yapmıştı. Normalde bir doktor ömrü hayatında 2 ya da 3 kez görebiliyordu. Beni buraya getiren en büyük sebeplerden biri ise Halil hocam bana ‘korkma gel’ dedi. Bende korkmayacağım, gideceğim dedim ve buralara kadar geldim. Şu anda sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“Halil Hoca Türkiye’nin çok büyük bir değeri”
Porf. Dr. Halil Başel’in Türkiye’nin çok büyük bir değeri olduğuna dikkat çeken Gözet, “Bu hastalığa yakalanan vatandaşlar kesinlikle korkmasınlar. Bu hastanede Halil hocadan personeline kadar herkes o kadar iyi o kadar güzel ki anlatamam. Bu şekilde göründüğüme bakmayın çok mutluyum ve çok iyiyim. Halil hocama teşekkür ederim” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ