Hatay Valisi Masatlı: Belediyenin sorumluluğundaki işleri de biz yaptık

Gazeteci Adem Metan'ın yayınında Hatay'daki son durumu paylaşan Vali Mustafa Masatlı, belediyenin sorumluluğu altında bulunan işlerin valilik tarafından yapıldığını aktardı.

Genel 5.02.2024 16:54:00 0
Hatay Valisi Masatlı: Belediyenin sorumluluğundaki işleri de biz yaptık
Tarih: 05.02.2024 16:56 Güncelleme: 05.02.2024 16:54

Gazeteci Adem Metan'ın yayınında Hatay'daki son durumu paylaşan Vali Mustafa Masatlı, belediyenin sorumluluğu altında bulunan işlerin valilik tarafından yapıldığını aktardı. Masatlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla şehirde su sorununu çözüldüğünü kaydetti. 

Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden 1 yıl geçti....

Felaketten en çok etkilenen il ise Hatay oldu.

Hayalete dönen şehirlerde devlet tüm imkanlarıyla bölgenin ayağa kalkması için çalışmalarını sürdürüyor.

Muhalefet sınıfta kaldı

Bu süreçte depremzedelerin dertleriyle hemhal olan hükümetin çalışmalarına karşılık aynı çaba muhalefetten gelmedi.

Çarpıtma sözlerle ve algılarla yapılan çalışmaları hedef alan muhalefet cephesinin elinde bulunan büyükşehir belediyeleri ise bu süreçte sınıfta kaldı.

Hatay'da temiz su sıkıntısı yaşandı

Özellikle CHP'li Lütfü Savaş'ın yönettiği Hatay Büyükşehir Belediyesi deprem sürecinde vatandaşlara temiz su ihtiyaçları için yeterince faaliyette bulunmadı.

Vatandaşların yardımına hükümet koştu

Çoğu süreçte olduğu gibi bu süreçte de vatandaşların yardımına hükümet valilikler aracılığıyla ulaştı.

Yapılan çalışmalar sonucu Hatay'da temiz su sıkıntısı giderildi.

Vali Masatlı, Hatay'daki son durumu anlattı

Gazeteci Adem Metan, depremin 1'inci yılında Hatay'da son durumu aktardı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı'dan son durumu öğrenen Metan, Vali Masatlı'ya şehirde yaşanan altyapı sıkıntılarını sordu.

"Belediyenin sorumluluğundaki işleri de biz yaptık"

Altyapı çalışmalarından Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunu kaydeden Masatlı, ancak deprem döneminde belediyenin işlerini valiliklerin yaptığını söyledi.

"Cumhurbaşkanımız bizzat talimat verdi"

OHAL döneminin ardından sorunların çözülmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat talimat verdiğini kaydeden Masatlı, 12 bin 800 binanın su sorunun giderildiğini kaydetti.

"Yaptığımız çalışmalarla biz altyapıyı belirli bir noktaya getirdik"

Hatay Valisi Mustafa Masatlı açıklamalarında şunları söyledi:

Öncelikle altyapı büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olan bir konu. Buna rağmen depremin ilk anlarından itibaren biz, bizzat bu konuyla ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalarla biz altyapıyı belirli bir noktaya getirdik. OHAL döneminden sonra biz bu işlerden çekildik. Fakat Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla normal programın dışında örneğin şehir içi su şebekesiyle ilgili 130 milyon liralık bir ihale yaparak 941 sokakta 12 bin 800 binaya su götürdük normalde tüm bunlar belediyenin işidir.

"Bu normalde büyükşehir belediyesi tarafından yapılması gereken bir iş"

Bunun dışında belediyenin sorumluluk alanıyla ilgili 1,5 milyardan fazla İlbank burada iş yaptı. Onun yanında Devlet Su İşleri kendi programı dışında bu altyapıya destek olmak için 2,1 milyar liradan fazla harcama yaptı. Reyhanlı’da su sıkıntısı hat safhada ama açtığımız kuyularla ilçenin su sorununun önüne geçtik. Bu da normalde büyükşehir belediyesi tarafından yapılması gereken bir iş.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ