Harun Altın, 28 Şubat Darbesi'ni Kınayarak Başörtüsüne Özgürlük Vurgusu Yaptı!
28 ŞUBAT DARBE DÖNEMİNİN YILDÖNÜMÜNDE ANMA
Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde sert eleştirilerde bulundu. Altın, 28 yıl önce yaşanan ve Türkiye demokrasi tarihinde kara bir leke olarak anılan bu dönemi kınadı. Darbe sürecinin, binlerce insanın hayatını olumsuz etkilediğini belirten Altın, özellikle başörtüsü yasakları, inanç özgürlüğüne yönelik baskılar, eğitim ve çalışma hakkının gasp edilmesi gibi insan hakları ihlallerine dikkat çekti.
DÖNEMİN ZORLUKLARI VE MAĞDURLARI
Başkan Altın, 28 Şubat sürecinde yaşanan baskı ve zulümleri açıklarken, özellikle üniversite kapılarında ağlayan başörtülü öğrencilere, işlerinden uzaklaştırılan kadınlara ve inançları nedeniyle zulme uğrayan bireylere vurgu yaptı. Bu insanların yıllarca sosyal hayattan dışlanarak ağır bedeller ödediğini ifade etti.
DÖNEMİN MİRASI VE GELECEĞE BAKIŞ
Altın, Türkiye'nin o karanlık günleri geride bıraktığını ve başörtüsünün artık bir özgürlük simgesi haline geldiğini belirtti. Kamu kurumlarında ve eğitim hayatında başörtüsüyle yaşayan kadınlar ve gençlerin, inançlarıyla barışık bir şekilde hayatlarını sürdürebildiklerine dikkat çekti. Ancak geçmişin unutulmaması ve benzer süreçlerin tekrar yaşanmaması gerektiğinin altını çizdi.
BEM-BİR-SEN'İN DEMOKRASİ SAVUNUSU
Bem-Bir-Sen olarak vesayetçi anlayışa karşı demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini belirten Altın, 28 Şubat zihniyetini lanetlediğini ve mağdur edilen tüm bireyleri saygı ve hürmetle andıklarını ifade etti.
Kaynak: Van Postası Gazetesi