Handan Fidan: Edremit'te 100 projeyle iş başında olacağız

AK Parti'de 2007 yılından bu yana çeşitli kademelerde görev yapan Handan Fidan, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Edremit Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Van Haberleri 13.11.2023 12:02:00 0
Handan Fidan: Edremit
Tarih: 13.11.2023 12:04 Güncelleme: 13.11.2023 14:28

AK Parti'de 2007 yılından bu yana çeşitli kademelerde görev yapan Handan Fidan, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Edremit Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Bu kapsamda gazetemizi ziyaret eden Fidan, görev verilmesi ve kazanmaları halinde din, dil, ırk gözetmeksizin tüm vatandaşlara hizmet edeceklerini belirterek, Türkiye'nin yüzüncü yılında 100 projeyle iş başında olacaklarını vurguladı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, aday adayları da sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda AK Parti Edremit İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Handan Fidan, sahada çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Mart 2024'de yapılması planlanan yerel seçimlere aylar kala belediye başkan adayları sahaya inerek halkın nabzını tutmaya başladı. 31 Mart 2024 yerel seçimler öncesi aday adaylarının boy göstermeye başladığı bu günlerde Handan Fidan, kolları sıvayarak şimdiden ev ev dolaşarak AK Parti'nin hizmetlerini ve kendisini anlatarak destek istemeye başladı.

Siyasete başladığı Edremit ilçesinde sevilen ve sayılan birisi olan Handan Fidan, yıllar önce yaptığı hizmetlerle ilçe sakinlerinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise siyasete başladığı Edremit ilçesi için belediye başkan aday adayı olan Handan Fidan, omurgasız bir siyaset anlayışlarının olmayacağını vurguladı.

Beraberindeki partililerle birlikte gazetemizi ziyaret eden ve Yazı İşleri Müdürümüz Bişar Ulutaş ile görüşen Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Handan Fidan, yaptığı ve yapacakları hizmetler hakkında bilgi verdi.

"ARKAMIZDA GÜZEL BİR ESER BIRAK AYRILDIK"

Siyasete ilk adımı 2007 yılında Edremit ilçesinde attığını ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Aday Adayı Fidan, "1974 Özalp doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite öğrenimimi Van'da tamamladım. Siyasete 2007 yılında Edremit ilçesinde kadın kollarında başladım. O dönem Edremit'te eğitmenlik yaparken, Edremit İlçe Kaymakamı Nurullah Ertaş'ın tavsiyesi üzerine siyasete başladım. Fatma Şahin tarafından o dönem atamam yapıldığı ve siyasete Edremit İlçe Kadın Kollarında başladım. 2011 yılına kadar bu görevimi sürdürdüm. Bu süreçte Gülşen Orhan hanımefendinin büyük desteğini gördüm. Sonraki süreçlerde Edremit İlçe Başkanı olarak 1 yıl görev yaptım. Edremit ilçemizde partimize çok güzel bir bina kazandırdık. Arkamızda güzel bir eser bırak ayrıldık. Akabinde Zahir Soğanda'nın il başkanlığı yaptığı dönemde referandumda genel merkezimizin talebi doğrultusunda gönüllü olarak çalıştım. 2018 yılında ise Kayhan Türkmenoğlu beyefendinin il başkanı olarak atanması sürecinde kendisinin de daveti üzerine il yönetiminde görev aldım. İlk dönem Özalp İlçe Koordinatörü olarak görev yaptım. Atamamla birlikte Özalp'ta çok yoğun bir şekilde ilçe koordinatörlüğü yaptım. Daha sonra sosyal politikalardan yaşlı ve engelli birimi de bana verildi. Bu görevi de layıkıyla yerine getirdim. Kayhan Beyin ikinci kez atamasıyla birlikte yeniden il yönetiminde görev aldım. Aynı tempoyla koşturdum. Yine yerel seçimlerde de Edremit İlçe koordinatörü olarak görev yaptım. Koordinatörden ziyade teşkilattan bir kardeşleri olarak ev ev, hane hane tüm toplantılara katıldım. Bu şekilde bir çalışmamız oldu. Bu dönemde de Emre Güray başkanımızla birlikte devam ediyoruz. Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısıyım" dedi.

"EDREMİT'TE 100 PROJEYLE İŞ BAŞINDA OLACAĞIZ"

31 Mart 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi Edremit Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu söyleyen Fidan, "Aday Adayı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yönetimden ciddi bir destek var. Teşkilatımızın büyük bir desteğini alıyorum. Bu kapsamda Genel Merkezi ziyaret ettim. Burada da ciddi bir destek alıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Edremit ilçesindeki sorunları ve çözüm önerilerini yakından biliyorum. Adaylık verilmesi ve kazanmamız halinde Türkiye'nin yüzüncü yılında inşallah Edremit'te 100 projeyle iş başında olacağız. Edremit'te ilçe başkanı göreve başlarken ilçenin tüm mahallelerinden karma bir teşkilat kurdum. Bu da benim elimi çok güçlendirdi. Hatta mahalle başkanlarımızı bile belirlerken, onları birebir ziyaret edip, mahallede memnuniyeti olan insanları atadık. Bu da elimizi çok güçlendirdi. Çünkü o mahallede bir eksiklik olduğunda mahalle başkanımız bize direkt ulaşıyordu. Bu kapsamda büyük başarılar elde ettik. Belediye Başkanlığına da geldiğimiz zaman inşallah din, dil, ırk gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. İlçedeki tüm aşiretlerimizi göz önünde bulundurarak, belediye meclis üyelerini ve ekibimizi de o şekilde inşallah kuracağız. Edremit'te çalışılabilir bir ekiple görev başında olacağız" diye konuştu.

"OMURGASIZ BİR SİYASET ANLAYIŞIMIZ OLMAYACAK"

Kendilerine gelen her vatandaşın sorununu çözmeye çalıştıklarını söyleyen Fidan, "Tabi bunların içerisinde çözemediğimiz sorunlar da olabiliyor. Örneğin bir sigortalı vatandaşımızın bazı haklardan yararlanamayacağını, ancak şu şekillerde olursa faydalanabileceği söyleniyor. Bu şekilde en azından bize gelen vatandaşları bilgilendirmiş oluyoruz. Bize gelen insanların sorunlarını çözerek, onlara değerli olduklarını hissettiriyoruz. İnsanları önemsemek gerekiyor. Her sorunu çözeceksiniz diye bir kaide yok ama bize gelen sorunların %80'nini çözdük. %20'si bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı çözülmemiştir. Bize gelen bütün vatandaşlarımıza dönüş sağlıyoruz. Bunun da bize çok olumlu dönüşleri oldu. Sadece kendimizi değil, AK Parti hükümetinin yapmış olduğu hizmetleri bol bol vatandaşımıza anlatıyoruz. Her anlamda yapılan çalışmaları anlatıyoruz. Bazı kişiler kendilerine adaylık verilmeyince küsüyor. Bende kesinlikle böyle bir şey yok. Verilse de verilmese de ben bu partinin neferiyim. 2015 yılında da milletvekili aday adayı oldum ama nasip olmadı. Buna rağmen çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürdük. Biz bu davanın neferleriyiz. Bazı kişiler menfaat uğruna 'olursa olur, olmazsa karşı aleyhte çalışacağım' fikrini benimsiyor. Örneğin 2014 yerel seçimlerinde Edremit'te 11 tane belediye başkan aday adayımız vardı. Fakat bu adaylar arasından bir kişiye verildi. 3-4 tanesinin haricinde diğerleri küserek, karşı partilere çalıştılar. Bu omurgasızlıktır. Bazıları gibi omurgasız bir siyaset anlayışımız olmayacak. Bu kapsamda ziyaretlerimiz devam edecek. Kendimizi halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımızla sık sık bir araya geleceğiz ve kendimizi anlatacağız. Edremit ilçesinde büyük bir teveccüh var. Hakkımızda hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem