Hamas'ın elindeki esirler: Onlarca ülke Türkiye'den yardım istedi

7 Ekim'deki operasyon sonrası 150'den fazla kişiyi esir alan Hamas'la iletişim kurmakta zorlanıldığı kaydedildi. Vatandaşlarını kurtarmak isteyen ülkeler, Türk istihbaratından yardım istedi.

Dünya 16.10.2023 13:21:00 0
Hamas
Tarih: 16.10.2023 13:24 Güncelleme: 16.10.2023 13:21

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği operasyon sonrası Gazze’ye götürdüğü esirlerin akıbetini tartışıyor. Aralarında çok sayıda yabancının da olduğu 150'den fazla kişi, Hamas tarafından rehin alındı. Hamas, Gazze'ye saldırılar durmadan elindeki esirleri bırakmayacağını açıkladı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ), vatandaşlarını Hamas'tan almak isteyen çok sayıda ülkenin Türkiye'deki diplomatlara ve istihbarat yetkililerine başvurduğunu yazdı. Birçok ülkenin kapalı kapılar arasında vatandaşlarının bırakılması için büyük çaba sarf ettiği belirtilen haberde, ABD ve müttefiklerinin de Hamas'la temas halindeki Türkiye, Mısır ve Katar'la görüştüğünü aktardı.

"HAMAS KOMUTANLARI TELEFONLARI AÇMIYOR"

İsrail, esirler konusunda Hamas'la pazarlığa girmediklerini bildirirken, WSJ'ye konuşan bir Mısırlı yetkili, "Hamas'la iletişimi olan her ülke bunu denedi ama telefonlarını açmıyorlar ve onlara ulaşmak imkansız." dedi.

Haberde, Türkiye'nin rehinelerin durumu konusunda Hamas'tan yeterli cevap alamadığı, Gazze'de kaç rehine olduğunun bile tam olarak anlaşılamadığı kaydedildi. Habere göre Hamas, Türkiye'ye gönderdiği mesajda, "İsrail, elindeki binlerce Filistinli rehineyi serbest bırakmadan esirleri bırakmayacağını." bildirdi.

"BİRÇOK ÜLKE BİZİMLE TEMASTA"

Gazeteye konuşan bir Türk istihbarat yetkilisi, "Birçok ülke, özellikle de Batılı ülkeler Ankara’yla temas halinde. Bizden mesajlarını gizlice iletmemizi istiyorlar." diyerek, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarının iletişimi zorlaştırdığına dikkati çekti.

Türkiye'nin, Hamas'a elindeki yaşlı ve çocukları serbest bırakma çağrısı yaptığını söyleyen yetkili, "Şu anda Gazze'deki fiziksel durum müzakereler gibi konular için uygun koşulları sunmuyor." dedi.

Kaynak: Haber7

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ