Hamas'ın elindeki esirler: Onlarca ülke Türkiye'den yardım istedi

7 Ekim'deki operasyon sonrası 150'den fazla kişiyi esir alan Hamas'la iletişim kurmakta zorlanıldığı kaydedildi. Vatandaşlarını kurtarmak isteyen ülkeler, Türk istihbaratından yardım istedi.

Dünya 16.10.2023 13:21:00 0
Hamas
Tarih: 16.10.2023 13:24 Güncelleme: 16.10.2023 13:21

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği operasyon sonrası Gazze’ye götürdüğü esirlerin akıbetini tartışıyor. Aralarında çok sayıda yabancının da olduğu 150'den fazla kişi, Hamas tarafından rehin alındı. Hamas, Gazze'ye saldırılar durmadan elindeki esirleri bırakmayacağını açıkladı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ), vatandaşlarını Hamas'tan almak isteyen çok sayıda ülkenin Türkiye'deki diplomatlara ve istihbarat yetkililerine başvurduğunu yazdı. Birçok ülkenin kapalı kapılar arasında vatandaşlarının bırakılması için büyük çaba sarf ettiği belirtilen haberde, ABD ve müttefiklerinin de Hamas'la temas halindeki Türkiye, Mısır ve Katar'la görüştüğünü aktardı.

"HAMAS KOMUTANLARI TELEFONLARI AÇMIYOR"

İsrail, esirler konusunda Hamas'la pazarlığa girmediklerini bildirirken, WSJ'ye konuşan bir Mısırlı yetkili, "Hamas'la iletişimi olan her ülke bunu denedi ama telefonlarını açmıyorlar ve onlara ulaşmak imkansız." dedi.

Haberde, Türkiye'nin rehinelerin durumu konusunda Hamas'tan yeterli cevap alamadığı, Gazze'de kaç rehine olduğunun bile tam olarak anlaşılamadığı kaydedildi. Habere göre Hamas, Türkiye'ye gönderdiği mesajda, "İsrail, elindeki binlerce Filistinli rehineyi serbest bırakmadan esirleri bırakmayacağını." bildirdi.

"BİRÇOK ÜLKE BİZİMLE TEMASTA"

Gazeteye konuşan bir Türk istihbarat yetkilisi, "Birçok ülke, özellikle de Batılı ülkeler Ankara’yla temas halinde. Bizden mesajlarını gizlice iletmemizi istiyorlar." diyerek, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarının iletişimi zorlaştırdığına dikkati çekti.

Türkiye'nin, Hamas'a elindeki yaşlı ve çocukları serbest bırakma çağrısı yaptığını söyleyen yetkili, "Şu anda Gazze'deki fiziksel durum müzakereler gibi konular için uygun koşulları sunmuyor." dedi.

Kaynak: Haber7

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ