Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın Ölümüne İlişkin İsrail'den İddialar

Sinvar Suikastında Şok İddia: Hamas Lideri Öldürüldü Mü?

Dünya 17.10.2024 20:22:00 0
Hamas Lideri Yahya Sinvar
Tarih: 17.10.2024 20:28

ISRAİL SALDIRISINDA HAMAS LİDERİNİN ÖLÜMÜ İDDİASI

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze'ye yapılan bir saldırı sonucu Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü açıkladı. Bu iddia, İsrail hükümeti tarafından uygulanan basın yasağının ardından ortaya çıkan, Sinvar'ın bedeninin yıkıntılar arasında büyük bir head yarığı ile görüldüğünu iddia eden fotoğraflarla destekleniyor.

SANSÜR TALEBİ İLE FOTOĞRAFLAR KALDIRILDI

İsrail medyası, bu fotoğrafları yayınladıktan kısa süre sonra, "sansür talebi" nedeniyle geri çekti. Söz konusu olayla ilgili olarak İsrail hükümeti tarafından bir basın yasağı getirildiği duyuruldu.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA: “SİNVAR ÖLDÜRÜLDÜ”

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Sinvar'ın ölümünü doğrulayarak, İsrail ordusu askerleri tarafından öldürüldüğünü ifade etti. Bu açıklama, özellikle geçmişte Sinvar'ın yakalanması için İsrail tarafından ciddi miktarlarda ödül konulduğu dönemlerdeki ihlaller ışığında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

Yahya Sinvar, bir zamanlar İsmail Heniyye'nin Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın liderliğine getirilmesinden sonra Hamas Siyasi Büro Başkanı olarak bilinir hale geldi. İki İsrailli askerin öldürülmesi ve Filistinli suikastlar düzenlemekle suçlanan ve bunun sonucu olarak dört kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Sinvar, 22 yıl hapis yattıktan sonra 2011 yılında bir esir takasında serbest bırakıldı. ABD tarafından "uluslararası teröristler" listesine alınan Sinvar, Gazze'deki Hamas liderliğini üstlendi ve bu süreçte agresif tutumuyla dikkat çekti. "Han Yunus Kasabı" lakabıyla da anılan ve Hamas'ın "gölge lideri" olarak bilinen Sinvar'ın yönetimi altında örgütün eylemlerinin şekli ve yönü merak ediliyor.