Haluk Görgün, Çelik Kubbe'yi anlattı: Yapay zeka destekli olacak

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, kamuoyunda heyecan uyandıran Türkiye'yi koruyacak Çelik Kubbe Sistemi hakkında bilgi verdi.

Genel 7.08.2024 22:28:00 0
Haluk Görgün, Çelik Kubbe
Tarih: 07.08.2024 22:31

Kamuoyunda heyecan uyandıran Türkiye'yi koruyacak Çelik Kubbe Sistemi hakkında bilgi veren Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sistemde yerli ve milli tüm araç ve silahların tek bir parça gibi entegre biçimde yapay zeka desteğiyle çalışacağını söyledi.

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıdan tarihi bir karar çıktı.

"Çelik Kubbe Projesi" adı verilen ve yerli ve milli savunma sistemlerinin katmanlı ve entegre şekilde çalıştığı yeni bir savunma sistemi oluşturulmasına karar verildi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu yeni projenin ayrıntıları merak konusu.

Bu kapsamda Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SİSTEMLER SİSTEMİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın ihtiyaçlarına yönelik 56 projeyi karara bağladıklarının altını çizen Görgün, "Kamikaze insansız deniz araçları, kamikaze insansız hava araçları, uzun menzilli füze sistemleri ve hava savunma sistemleri konularında kararlar aldık." dedi.

"YAPAY ZEKA DESTEKLİ OLACAK"

Alınan önemli kararlardan birinin de "sistemler sistemi" olarak geliştirecekleri Çelik Kubbe olduğunun altını çizen Görgün, "Yerli ve millî projemiz Çelik Kubbe, katmanlı hava savunma sistemlerimiz ile tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışmasını, ortak hava resminin oluşturulmasını, gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılmasını ve yapay zekâ destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin edecektir." diye konuştu.

5 FİRMA BERABER ÇALIŞACAK

Görgün, Çelik Kubbe'nin, ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE ve MKE firmalarının ortaklaşa çalışması ile yürütüleceğini söyledi.

Projenin vatana, millete hayırlı uğurlu olmasını dileyen Görgün, "Bizler Türk Savunma Sanayii olarak milletimizin ve devletimizin desteğiyle, ilerleyen dönemde daha da yüksek azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz, yerli ve millî teknolojiler kullanarak faaliyetlerimizi artan azim ve kararlılıkla yürüteceğiz, 'Yükselen Türkiye’nin Güçlenen Yıldızı' olacağız." dedi.

TÜM ARAÇLAR TEK PARÇA GİBİ HAREKET EDECEK

Türkiye'yi heyecanlandıran sistemde, yerli ve milli kaynaklarla kimi envantere giren kimi proje veya test aşamasındaki birbirinden özel ve kıymetli, SİPER, HİSAR O, HİSAR A, GÜRZ, KORKUT, GÖKBERK, ŞAHİN, İHTAR, ALP gibi farklı özelliklere ve menzillere sahip sistemler birlikte çalışacak.

Sistemi oluşturacak araçlar, hava, kara ve deniz silah ve sistemleriyle de entegre halinde olup konuta merkezlerine anlık bilgi aktaracak.


Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem