Halk Eğitim Merkezi depremzedeler için kıyafet dikiyor

Halk Eğitim Merkezi depremzedeler için kıyafet dikiyor

Eğitim 11.02.2023 14:43:47 0
Halk Eğitim Merkezi depremzedeler için kıyafet dikiyor
Tarih: 11.02.2023 14:43 Güncelleme: 11.02.2023 14:43
Mustafakemalpaşa İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitim Merkezi, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından afet bölgesine gönderilmek üzere kıyafet dikimine başladı.
Usta öğreticiler ve gönüllü kursiyerler, kış mevsimine uygun kumaş ile üretilen giyim malzemelerini hızla tamamlayarak, depremden etkilenen bölgelere gönderecek.
Kahramanmaraş’taki deprem faciasının ardından okulların yardım toplama merkezine dönüştüğü Mustafakemalpaşa’da eğitim camiası da afet bölgesi için seferber oldu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Göllü, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı yardım kampanyasına, acil ihtiyaç malzemelerinin toplanması ve başlatılan kıyafet dikim çalışmalarıyla dâhil olduklarını söyledi.
HEM’den seferberlik
Göllü, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle deprem bölgemizdeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasına, tüm Milli Eğitim camiamız gönüllü vatandaşlarımızın da destekleriyle dâhil olmuştur. Deprem bölgesine gönderilmek üzere okullarda toplanılan ve öncelikli olarak AFAD’ın ihtiyaç listesi gözetilerek kıyafet, gıda, hijyen ürünleri, battaniye gibi temel ihtiyaçlardan oluşturulan malzemeler, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde de toplanmakta ve öğretmenlerimiz tarafından büyük bir titizlikle ayrıştırılıp uygun şekillerde tasnifleri yapılarak kolilenmekte ve deprem bölgesine iletilmek üzere Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne günlük olarak teslim edilmektedir” dedi.
Kıyafet dikimine hız verildi
Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün temin ettiği kumaşlardan Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticileri ve gönüllü kursiyerlerinin çalışmalarıyla depremzedelerin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayabilmek için giyim üretimine başlandığını belirten Zafer Göllü, “Yetişkin ve çocuk eşofman, kazak, gömlek gibi temel kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda iletilmek üzere üretimine başlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ