Hakkari’ye gelen Irak kafilesi güllerle karşılandı

Hakkari’ye gelen Irak kafilesi güllerle karşılandı

Kültür Sanat 12.07.2023 14:41:29 0
Hakkari’ye gelen Irak kafilesi güllerle karşılandı
Tarih: 12.07.2023 14:41 Güncelleme: 12.07.2023 14:41
Hakkari il merkezi ile ilçelerindeki tarihi ve doğal güzellikleri görmek için sınır kapısından giriş yapan Irak kafilesi güllerle karşılandı.
Geçtiğimiz haftalarda Hakkari Esnaf Sanatkarlar Odası, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ve ilçede faaliyet gösteren bir grup esnafın Irak’a yaptığı ziyaretin ardından davet edilen Iraklı acente yetkilileri de kalabalık bir kafileyle Çukurca ilçesindeki Üzümlü Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı. 3 gün boyunca bölgede misafir edilecek Iraklılar, kapıda güllerle karşılandı.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, daha önce Irak’ta görüşmeler yaptıklarını hatırlatarak, “Bizim davetimiz üzerine misafirlerimiz ülkemize giriş yaptılar. Iraklı turizm acentelerini Hakkari ilimizin infosu için ağırlayacağız. 3 günlük bir program hazırladık. Tarihi yerlerimizi gezdireceğiz. Daha sonra ilimizin tanıtımını yapacağız. Nasipse son günde gümrük kapımızdan misafirlerimizi uğurlayacağız” dedi.
Hakkari Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı İsmail Akboğa ise 64 kişilik Irak kafilesini karşıladıklarını ifade ederek, “Kafilemiz seyahat acenteleri temsilcilerinden oluşuyor. Biz onlara Hakkari ve ilçelerini tanıtacağız. Amacımız, bölgemizin her yerine turist çekmektir. İnşallah bu bölgemize can suyu olacak” ifadelerini kullandı.
Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç da, önce İran daha sonra Irak infosu gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bu çalışmanın yegane amacı, bölgemizi turizme kazandırmaktır. Her platformda dile getirdik, bu çalışma sadece bu platformla bitmemeli ve sürdürülebilir olmalıdır. Bu anlamda herkesten destek bekliyoruz. Sizinde gördüğünüz gibi arkamda 64 kişilik heyet var. İl merkezi ve ilçelerimizi gezdireceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ