Hakkari’nin ‘Doğa Dostu’ belediyesi

Şemdinli Belediyesinin önemli projelerinden biri olan Seyir Tepesi ilçeye renk katarken, doğa dostu belediyede her şey ceviz ağacından yapılmış...

Yerel 1.11.2023 17:08:00 0
Hakkari’nin ‘Doğa Dostu’ belediyesi
Tarih: 01.11.2023 17:11 Güncelleme: 01.11.2023 17:14

2019 yılında göreve gelen Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı görev süresi boyunca hayata geçirdiği proje ve yatırımlar ile ilçeye yeni bir görünüm kazandırıyor.

İlçeye modern bir belediye hizmet binasının yanında insanların iyi vakit geçirebileceği bir dinlenme alanı kazandıran Başkan Saklı, görüntü kirliliğinin önüne geçmek için de doğa ve çevre dostu projelere imza attı.

Şemdinli'nin ceviz ve balı ile meşhur olduğunu bunu görünür kılmak için de Belediye hizmet binasının merdiven boşluğuna dev bir ceviz ağacı figürü yerleştirdiğini belirten Başkan Saklı, hem belediye binasının içindeki hem de bahçesindeki oturak ve  çöp kutularını ceviz ağından yaptıklarını söyledi.

İlçenin ihtiyacı olan projeleri hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Başkan Saklı, Şemdinli’nin bin 700 rakımlı Efkar Tepesini belediyenin imkanları ile Seyir Tepesine dönüştürdüğü söyledi.

İnsanların nefes alınacak bir yere ihtiyacı olduğunu belirten Saklı, "Teknik ekibimizle beraber burayı keşfettik. Gördüğünüz hale çevirdik. İlçemizin de böyle nefes alabileceği bir mesire alanına ihtiyacı vardı. Şimdi buraya her gün yüzlerce insan geliyor. Özelikle yazın akşamları burası dopdolu oluyor. Diyebilirim ki burada bu güne kadar yüzlerce nikah kıydım. Sünnet törenleri, nikah törenleri ve benzeri canlı müzikler de oluyor bazen. Yani ilçemizin gerçekten böyle bir meskene ihtiyacı vardı. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Şemdinli’nin cevizi ve balı ile meşhur bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Saklı, belediye olarak  Şemdinli cevizi ve balını ön plana çıkarmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Yeni yaptıkları belediye hizmet binasına ilçenin sembolü olan ceviz figürünü yerleştirdiklerini kaydeden Saklı, "İlçemizdeki saksılar, çöp kutuları, oturaklar hepsi ceviz ağacı görünümlü betondan yapıldı. Cevizin en önemli özeliklerinden biri sıcaktan ve soğuktan etkilenmemesidir. Uzun yıllar kalabiliyor. Ayıca birisi Şemdinli’ye geldiği zaman cevizin burada olduğunu, balın burada olduğunu hatırlayacak. Şemdinli cevizi orman cevizidir bahçe cevizi değil. Ağaçlar özelikle çok iri yarı ve gövdeli. Biz de o merdiven boşluğuna insanlara Şemdinli’deki cevizin bol olduğunu izah edebilecek şekilde bir ceviz figürü koyduk" şeklinde konuştu.  

 

 

Şemdinli’yi ziyarete geldiğini söyleyen Çorum Osmancık Yeni Mahalle muhtarı Aysel Bulduk, “Buralar doğa harikası gelip görülmesi gereken yerler. Doğası ve insanları harika. Gerçekten çok güzel” diye konuştu.

GAP turu kapsamında Şırnak- Cizre ve Hakkari’nin ardından Şemdinli ilçesini de ziyaret ettiklerini bildiren Yasemin Kişin ise Ankara’dan geldiğini söyledi.

Çok iyi bir şekilde ağırlandıklarını belirten Kişin, bölge insanının çok sıcak ve doğal olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Hakkari İl Sesi Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Hakkari’ Dostu’ belediyesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem