Hakkarili esnaftan vefa örneği: 30 yıllık esnaf, kalan tüm kırtasiye malzemesini 500 öğrenciye hediye etti

Hakkarili esnaftan vefa örneği: 30 yıllık esnaf, kalan tüm kırtasiye malzemesini 500 öğrenciye hediye etti

Genel 19.11.2025 09:39:42 0
Hakkarili esnaftan vefa örneği: 30 yıllık esnaf, kalan tüm kırtasiye malzemesini 500 öğrenciye hediye etti
Tarih: 19.11.2025 09:39 Güncelleme: 19.11.2025 09:39
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin sevilen esnafı Abdullah Birtek, dükkanını devretmesinin ardından elinde kalan 500 öğrenciye yetecek kırtasiye malzemesini bir okula bağışlayarak vefa örneği gösterdi.
İlçenin en işlek noktalarından Cengiz Topel Caddesi üzerindeki bir iş merkezinde 30 yıl önce ticarete başlayan Abdullah Birtek, dürüstlüğü ve güvenilir kişiliği sayesinde kısa sürede ilçe sakinlerinin gönlünde taht kurdu. Bir market işletmecisi olmanın ötesine geçen Birtek, 30 yıl boyunca aynı adreste sürdürdüğü esnaflık hayatında, müşterileri ile arasında emsali görülmemiş bir güven ilişkisi tesis etti. İlçe sakinleri, ev anahtarlarını, emanet paralarını ve kargo ile gelen tüm eşyalarını tereddüt etmeden Birtek’e emanet etti. 30 yılın ardından dükkanını devretme kararı alan ve ticari hayatına nokta koyan Birtek, bu anlamlı vedasında da gönülleri bir kez daha fethetti. İş yerinde kalan yaklaşık 500 öğrenciye yetecek durumdaki kırtasiye malzemelerini özenle poşetleyen Birtek, bu malzemeleri bir okul yönetimine teslim ederek öğrencilere hediye etti. Abdullah Birtek, bu davranışıyla 30 yıllık esnaflık hayatının vefa borcunu, geleceğin teminatı olan öğrencilere anlamlı bir destekle yerine getirmiş oldu.
Hayatı boyunca doğruluk ve dürüstlükle çalıştığını belirten Abdullah Birtek, "30 yıl önce, ilçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde dükkânımı açtım. Bu 30 yıl boyunca bölge halkına hizmet verdim ve bu sürede tüm bölge insanının güvenini kazandım. Bu güvene dayanarak insanlar bana anahtarlarını, paralarını ve hatta kargo eşyalarını emanet ediyorlardı. Bazen emanetler bir yıla kadar kalıyordu ve sahipleri geldiği anda kendilerine teslim ediyordum. Burada 30 yıllık bir hayat geçti ve artık burayı kapatıp başka bir yerde açacağım. 30 yıllık vefa borcumu ödemek için, dükkânda kalan 500 öğrenciye ait kırtasiye malzemelerini okula götürerek öğrencilere hediye ettim. İnşallah en güzel günlerde kullanırlar. Allah herkese helal kazançlar nasip eylesin" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ