Hakkari'de sokak hayvanları için farkındalık çağrısı

Hayatımızı renklendiren dostlarımız, sokak hayvanları, Hakkari'nin sıcak kucaklarında nasıl bir yaşam sürdürüyor?

Yerel 1.11.2023 16:57:00 0
Hakkari
Tarih: 01.11.2023 17:00 Güncelleme: 01.11.2023 21:07

Sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine ışık tutuyor ve bizleri derin bir farkındalık çağrısına davet ediyor.
Hayatımızı renklendiren dostlarımız, sokak hayvanları, Hakkari'nin sıcak kucaklarında nasıl bir yaşam sürdürüyor? Songül Karakış'ın özel haberi, sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine ışık tutuyor ve bizleri derin bir farkındalık çağrısına davet ediyor.

Veteriner hekim Kader Taş, Hakkari'nin hayvanlara yönelik duyarlılığının arttığını ancak bilinçlenme sürecinde daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Ülkemizde hayvan hakları konusunda yapılan gelişmelerin önemine vurgu yaparak hayvana yönelik şiddette, cinayette veya kazalarda “HAYDİ” uygulamasının çok önemli bir gelişme olduğuna vurgu yapan Taş; “hayvanlara sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu ve bu bilinçle hareket etmenin önemini vurguluyor.

Sokak hayvanlarıyla ilgilenen gönüllülerden Harun Kanat, doğanın bir parçası olan hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini dile getiriyor. İnsanların bu dostlarımıza dokunarak ve empatiyle yaklaşarak daha sağlam bağlar kurabileceğini ifade ediyor. Hayvan severlerin çabalarıyla umut dolu bir geleceğe adım atılması temennisinde bulunuyor.

Hayvan sever Murat Yur ise; İnsanların gerek sokak hayvanlarına gerek diğer hayvanlara sahip çıkmalarını, ellerinden geldiği kadar sahiplenmelerini, hayvanların kendilerini ifade edemeseler bile onların da hastalandıklarını, bakıma muhtaç olduklarını dolayısıyla insanların hayvanlara sahip çıkmalarını gerektiğini ifade etti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve eşi Cansu Ateş'in köy ziyaretleri dönüşünde yol kenarında bitkin halde bulduğu 13 köpek yavrusunu, tedavilerinin ardından sahiplendirmişti. Sokak hayvanlarına yönelik barınak olmamasına rağmen yetkililerin bu konuda adımlar atacaklarına dair umutlarımızı koruyoruz. Hakkari'de sokak hayvanlarına sahip çıkmanın önemine dair farkındalık çalışmalarının artarak devam edeceği umudunu taşıyoruz.

Kaynak: Hakkari İl Sesi Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem