Hakkari'de bir girişimcilik hikâyesi: Tezgâhtan kendi işyerine

Yıllardır gözleme ile bir girişimcilik hikâyesi yazan Nesibe Gültekin açmış olduğu işyerinde “Hakkari'ye gözlemeyi sevdiren kadın” olarak tanınıyor.

Yerel 1.11.2023 17:06:00 0
Hakkari
Tarih: 01.11.2023 17:08 Güncelleme: 01.11.2023 17:06

Hakkari'de 2014 yılından bu yana Bulvar Caddesi üzerindeki Erdoğanlar İş Hanı önünde açtığı seyyar tezgâhta gözleme yapıp satan Nesibe Gültekin, birçok zorluğu aşarak yapmış olduğu girişimlerle Hakkari'ye gözde bir mekan kazandırdı.

Kentin en işlek noktalarından biri olan Özdemirler Sokağı'nda Mekan30 isimli Gözleme ve Çay evi adlı işyerini açan Gültekin “Hakkari'ye gözlemeyi sevdiren kadın” olarakta biliniyor.

Nesibe Gültekin, ders niteliğindeki girişimcilik öyküsünü gazetemize paylaştı.

İlk zamanlara da geceleri tezgahta gözleme yapıp sattığını ifade eden Gültekin, dürüst işçilik, sabır, özveri ve en önemlisi müşterilerine hijyen açısından en iyisini vermeyi başardığını düşünüyor.

2014 yılından beri özelikle ramazan aylarında iftardan sonra Bulvar Caddesi üzerinde seyyar tezgah açarak halka bu hizmeti verdiğini ve ailesinin geçimine katkı sağladığını anlatan Gültekin, "Ben çok sevdiğim işi sokakta yapıyordum. Özelikle ramazan gecelerinde geç saatlere kadar çalışıyordum. Geceleri çarşı merkezi kapanana kadar bekleyerek gözleme yapıp sattım ve sabrettim. İlk zamanlarda herkes bu iş sokakta olmaz derdi. Ama pes etmedim işimi yapmaya devam ettim. Özverimi kaybetmedim. Günler günleri, aylar ayları kovaladı. İşimi seviyordum sabrettim ve müşterilerim gün gün artmaya başladı. Müşterilerimiz artık yerimizi benimsemeye başladılar. Yıllarca gerçekten gece gündüz çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Tabi ki bu zor ve yorucuydu. Allah bana kendi iş yerimi açmayı nasip etti. şemidi rahat bir mekanda kendi işimi yapmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyorum. Gözleme çeşitlerimizle halkımızın damak tadına uygun hizmetimiz devam ediyor. Kıymalı, peynirli, patatesli gözleme çeşitlerimiz var. Sabah erken saaten akşam geç saatlere kadar işyerimi açık tutuyorum” dedi.

Kaynak: Hakkari İl Sesi Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ