Hakkari'de bir girişimcilik hikâyesi: Tezgâhtan kendi işyerine

Yıllardır gözleme ile bir girişimcilik hikâyesi yazan Nesibe Gültekin açmış olduğu işyerinde “Hakkari'ye gözlemeyi sevdiren kadın” olarak tanınıyor.

Yerel 1.11.2023 17:06:00 0
Hakkari
Tarih: 01.11.2023 17:08

Hakkari'de 2014 yılından bu yana Bulvar Caddesi üzerindeki Erdoğanlar İş Hanı önünde açtığı seyyar tezgâhta gözleme yapıp satan Nesibe Gültekin, birçok zorluğu aşarak yapmış olduğu girişimlerle Hakkari'ye gözde bir mekan kazandırdı.

Kentin en işlek noktalarından biri olan Özdemirler Sokağı'nda Mekan30 isimli Gözleme ve Çay evi adlı işyerini açan Gültekin “Hakkari'ye gözlemeyi sevdiren kadın” olarakta biliniyor.

Nesibe Gültekin, ders niteliğindeki girişimcilik öyküsünü gazetemize paylaştı.

İlk zamanlara da geceleri tezgahta gözleme yapıp sattığını ifade eden Gültekin, dürüst işçilik, sabır, özveri ve en önemlisi müşterilerine hijyen açısından en iyisini vermeyi başardığını düşünüyor.

2014 yılından beri özelikle ramazan aylarında iftardan sonra Bulvar Caddesi üzerinde seyyar tezgah açarak halka bu hizmeti verdiğini ve ailesinin geçimine katkı sağladığını anlatan Gültekin, "Ben çok sevdiğim işi sokakta yapıyordum. Özelikle ramazan gecelerinde geç saatlere kadar çalışıyordum. Geceleri çarşı merkezi kapanana kadar bekleyerek gözleme yapıp sattım ve sabrettim. İlk zamanlarda herkes bu iş sokakta olmaz derdi. Ama pes etmedim işimi yapmaya devam ettim. Özverimi kaybetmedim. Günler günleri, aylar ayları kovaladı. İşimi seviyordum sabrettim ve müşterilerim gün gün artmaya başladı. Müşterilerimiz artık yerimizi benimsemeye başladılar. Yıllarca gerçekten gece gündüz çalıştım ve emeğimin karşılığını aldım. Tabi ki bu zor ve yorucuydu. Allah bana kendi iş yerimi açmayı nasip etti. şemidi rahat bir mekanda kendi işimi yapmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyorum. Gözleme çeşitlerimizle halkımızın damak tadına uygun hizmetimiz devam ediyor. Kıymalı, peynirli, patatesli gözleme çeşitlerimiz var. Sabah erken saaten akşam geç saatlere kadar işyerimi açık tutuyorum” dedi.

Kaynak: Hakkari İl Sesi Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem