Hakkari’de Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi

Hakkari’de Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi

Genel 14.11.2023 09:08:33 0
Hakkari’de Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi
Tarih: 14.11.2023 09:08 Güncelleme: 14.11.2023 09:08
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı’nın temel konusunun somut kültürel miras olduğunu belirterek, “Bize ait olanı iyi anlayıp öğrenebilirsek, bizden sonrakilere de bunu net bir şekilde anlatırız” dedi.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Hakkari Üniversitesi Çölemerik Konferans Salonunda düzenlenen Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı’na katıldı. Vali Çelik, program öncesi Hakkari Yerel Basın Mirası Sergisini ziyaret ederek sergi hakkında bilgiler aldı.
Daha sonra katıldığı çalıştayta bir konuşma yapan Vali Çelik, şehir ve kent kavramları arasındaki farka değinerek, “Şehir ve kent genellikle eş anlamlı gibi kullanılırken; şehir kavramı yaşayan, büyüyen, gelişen, öğrenen ve yaşadıklarıyla beraber kendini var eden bir unsur olarak öne çıkar. Kent ise bugün hayatımızın bir bölümünde yer eden tasarımsal plan ve proje, bir anı kesit alarak o zaman içerisinde öğrenilmiş bilginin anlık olarak yansıtıldığı alanlar olarak tanımlanır. Şehir kavramı gerçekten müthiş bir organizasyonu, biriken bir enerjiyi, biriken bir kimliği ifade eden bir kavram. Hakkari içinde somut kültürel varlıkların, bugün burada bulunmamızın ana teması da bu. Bize ait olan, geçmişten beri yaşayan, devam eden ve süregelen kültürel, maddi ve somut olanları biriktirdiğimiz anı resmetmemiz, öğrenmemiz, bizden sonraki nesile de onların üzerinden öğrenilecek bir alan bırakmamamız gerekiyor. Belki idarecilerin, sivil toplumun, şehirlilerin, Hakkarililerin ya da Zap Havzası olarak başlık atılmış bu sürecin temel unsuru da bu. Bu çalıştayın temel konusu da bu somut kültürel miras. Bize ait olanı iyi anlayıp öğrenebilirsek, bizden sonrakilere de bunu net bir şekilde anlatırız’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ