Hakkâri’de yılsonu sergisi”

Hakkâri’de yılsonu sergisi”

Eğitim 5.06.2024 13:38:27 0
Hakkâri’de yılsonu sergisi”
Tarih: 05.06.2024 13:38
Hakkâri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından "1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında yılsonu sergisi düzenlendi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda düzenlenen sergi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, istihdama yönelik mesleki ve kişisel gelişim kurslarını vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, “2023-2024 eğitim öğretim yılında, 2 bin 259 kursta 574 usta öğretici eşliğinde 10 bin 514 erkek ve 18 bin 657 kadın olmak üzere toplamda 29 bin 171 vatandaşa farklı branşlarda eğitimler verdik. Bir yandan sönmeye yüz tutmuş el sanatlarımızı canlandırırken, öbür taraftan yazılım gibi çağı doğru okuyacak mesleklerle ilgili kurslarımızı açtık” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, sergi alanındaki eserleri inceledi. Jimnastik gösterisinin yapıldığı minik dengbejlerin seslendirdiği yöresel türkülerin ardından miniklerin gelin alayını uğurlaması yoğun ilgi gördü.
Vali Yardımcısı Furkan Berber, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ferhat Davran’ın da katıldığı serginin akşam saatlerine kadar açık kalacağı belirtildi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: hakkâri’de yılsonu sergisi”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem