Hakkari’de umre yolcularına eğitim semineri

Hakkari’de umre yolcularına eğitim semineri

Eğitim 11.12.2024 17:04:00 0
Hakkari’de umre yolcularına eğitim semineri
Tarih: 11.12.2024 17:04 Güncelleme: 11.12.2024 19:21

Hakkari İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik “Umre Yolcuları Eğitim Semineri” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunun servisli 15 günlük 26. turu ile umreye gidecek vatandaşlara yönelik seminer, Ulu Camii’nde yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Okuş, “En güzel heyecan, en hayırlı ziyaret ve en kıymetli buluşma kutsal topraklara yapılan yolculuktur. Peygamberimiz (sav), ‘Hac ve umre yolcuları Allah’ın seçkin misafirleridir. Dua ettiklerinde dualarını kabul eder, tövbe ederlerse de tövbelerini kabul eder’ buyurmuştur. Yüce Allah’ın misafiri olmaya gidiyorsunuz. Hidayet rehberimiz Kur’an-ı Kerim orada indi. Önderimiz Hazreti Muhammed (sav) orada yaşadı. İslam’ı yayma mücadelesini orada verdi. Elbette ki Mekke’de Hazreti Adem ile Havva’nın buluştuğu Arafat’ı, Medine’de Uhud’u, Hendeği, Kıbleteyn Mescidi’ni, Mescid-i Kubayı ve daha birçok yeri ziyaret edeceksiniz. İslam dinini yayma uğruna her türlü işkence ve zulme direnen Hazreti Peygamber (sav) ve ashabının ayak izlerinde yürüyeceksiniz. Oraya gitmek bir daha nasip olmayabilir. Sizlerden istirhamım dönüşünüze kadar sadece ibadet ve taatle meşgul olun. Mümkün olduğu kadar zamanınızı Kabe ve Mescid-i Nebevi’de geçirin. Bu mübarek beldelerde zamanınızı alışverişle harcamayın. Sağlıkla gidip gelmeniz için dua eder, yapacağınız umrenin makbul ve mebrur olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Müftü Okuş’un konuşmasının ardında Kafile Başkanı Devlet Cindioğlu ve grup görevlileri, seminer konularını anlatıp umre yolcularına ihramın bağlanması ile tavaf ve sa’yi uygulamalı gösterdiler. İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen Dr. Meriç Dindar tarafından sağlık konularında da gerekli bilgilendirmeler yaptıktan sonra umre yolcularına menenjit aşısı yapıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ