Hakkari’de kadın şiddeti ele alındı

Hakkari’de kadın şiddeti ele alındı

Genel 13.11.2024 11:14:12 0
Hakkari’de kadın şiddeti ele alındı
Tarih: 13.11.2024 11:14 Güncelleme: 13.11.2024 11:14
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında “2024-3. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzlenme Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.
Toplantıda yapılan sunumda bir önceki toplantıda alınan kararlar ve toplantı kararları doğrultusunda yapılan çalışmalar da ele alındı. Paydaş kurumlar tarafından yapılan çalışmaların da anlatıldığı toplantıda, kadına yönelik şiddet ve kadınların güçlendirilmesi konusunda kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Şiddet Önleme ve İzlenme Merkezi Müdürlüğü tarafından şiddet uygulayan kişilere yönelik gerekli rehber ve danışmanlık desteği sağlandığının da ele alındığı toplantıda yapılan sunumda, “İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 2024 yılı boyunca erkeklere yönelik yüz yüze verilecek eğitimlerde Hakkari genelinde 12 bin olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Şiddet Önlenme ve İzlenme Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda, paydaş kurumlarca oluşturulan eğitim ekiplerince, ‘Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele’ hakkında verilen yüz yüze eğitimlerin aktif bir şekilde yürütülmesinin sağlanması ve çalışmaların yılsonuna kadar devam edilmesi kararı alınmıştır. 2024 yılı Ocak ayında itibaren 15 bin erkek vatandaşa ulaşılmıştır. Temmuz- eylül ayında emniyet, jandarma ve diğerleri toplam 211 vaka gelmiştir” ifadelerine yer verildi.
Toplantıya Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim Ünalan, kadın dernekleri katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ