Hakkari’de eğitime devam edemeyen çocuklar yeniden okulla buluşturuluyor

Hakkari’de eğitime devam edemeyen çocuklar yeniden okulla buluşturuluyor

Eğitim 18.01.2023 12:35:14 0
Hakkari’de eğitime devam edemeyen çocuklar yeniden okulla buluşturuluyor
Tarih: 18.01.2023 12:35 Güncelleme: 18.01.2023 12:35
Hakkari’de ’Eğitimle Yeniden Buluşma’ projesi bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucunda bir çocuğun daha eğitimine kaldığı yerden devam etmesi sağlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi çerçevesinde Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar sonucunda 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle okul öncesi, temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde okullaşma oranları yaklaşık yüzde 100’e yaklaştı. Kayıt dışı ve sürekli devamsız öğrencilerin eğitim öğretim sürecine kazandırılması için Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür başkanlığında mesleki eğitim, ortaöğretim, din öğretimi ve temel eğitim birimlerinden sorumlu yöneticilerden oluşan bir komisyon kuruldu.
Proje bünyesinde saha taramaları yapılması sonucunda 2019 yılından itibaren eğitimden uzak kalarak okula gelmediği tespit edilen Vali Orhan Işın İlkokulundaki Onur Taş için okul idaresi ve rehber öğretmenler harekete geçti. Velisi Şerif Taş ve ailesiyle görüşerek yapılan ikna çalışması sonucu Onur’un 2023 yılı itibariyle 4/A sınıfına kaydı yapılarak okula devamı sağlandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından kayıtsız öğrenciler için otomatik takip sistemi devreye alınarak e-Okul sisteminde kaydı bulunmayan öğrencilerin okulla yeniden buluşturulması için "Eğitimle Yeniden Buluşma" adıyla yeni bir proje başlatıldığını belirterek, “Bizler de bu çerçevede eğitimi her zaman önceliklerine alan Valimiz İdris Akbıyık’ın talimatlarıyla ilimizdeki ilkokul ve ortaokul kademesi için 15, lise kademesi için de 18 yaşından küçüklerin adreslerine ziyaretler yapıyoruz. Kayıt dışı öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dahil edilmesi amacıyla il ve ilçelerimizde oluşturduğumuz komisyonlar, kayıtsız öğrencilerimiz için gerekli işlemleri başlattılar. Kapı kapı gezerek ikna etmek suretiyle eğitimden uzak kalan çocuklarımızı, eğitim sistemimizin içerisine dahil etmeye çalışıyoruz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ