Hakkari’de "Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi" açıldı

Hakkari’de "Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi" açıldı

Eğitim 13.12.2022 13:34:26 0
Hakkari’de
Tarih: 13.12.2022 13:34 Güncelleme: 13.12.2022 13:34
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın katılımıyla "Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi" özel öğrencilerin hizmetine açıldı.
İçerisinde engelsiz oyun alanı, bahçe ve hayvan bakım uygulama alanları, hayvan ve tabiat bahçesi gibi özel donanımlara sahip eğitim ortamları olan "Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi", Vali İdris Akbıyık ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür tarafından açıldı. Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı imkânlar, valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle 12 derslikli ve 61 öğrencisi mevcut olan okula kazandırılan yeni ortamların açılışında konuşan Vali Akbıyık, Duyu ve Hareket Alanı Uygulama Evi’nin özel öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti. Akbıyık, "İçerisinde tavuk kümesi, köpek evi, tavşan evi ve kedi evi olan alanlarla özel eğitim okulumuzda eğitim alan öğrencilerimizin kişisel yeterliliklerinin artırılması, kimseye bağımlı kalmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri konusunda sağladığı pedagojik-psikolojik destek, sosyal aktivasyonlarla öğrencilerimiz için fırsat eşitliği imkânları oluşturuyor. Tüm detaylarıyla kullanıma hazır hale getirilen uygulama evinde, kişisel bakım ve temizlik becerileri, çeşitli ev araç-gereçleri kullanımı, ev temizliği ve düzeni, mutfak becerileri gibi konularda öğrencilerimizin bağımsız yaşama hazırlanmalarına yardımcı olunacak. Öğrencilerimizin her alanda gelişimini önemseyen devletimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız eliyle okulumuzda bahçe ve hayvan bakım uygulama alanlarını oluşturarak özel öğrencilerimizin hayvan sevgisini eğitim ortamında da yaşamasına imkân veriyor. Özel öğrencilerin akranları gibi oyun alanlarında yeterince vakit geçirmesine imkan sunan, becerilerini geliştirecek engelsiz oyun alanlarının okulumuza kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederim" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’ün de bir konuşma yapmasının ardından davetliler duyu ve hareket uygulama atölyesi, bahçe ve tabiat uygulama atölyesi ve uygulama evi atölyesini gezdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ