Hakkari’de atıklar sanata dönüşüyor

Hakkari’de atıklar sanata dönüşüyor

Kültür Sanat 22.10.2022 15:25:32 0
Hakkari’de atıklar sanata dönüşüyor
Tarih: 22.10.2022 15:25
HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de düzenlenen ‘Atıklar Sanata Dönüşüyor’ etkinliği büyük ilgi gördü .
Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi aynı zamanda Katarsis Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Doç. Dr. Firdevs Sağlam tarafından düzenlenen etkinliğe çocuklar ve gençler büyük ilgi gösterdi. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği etkinlikte, atıklar güzel süs eşyalarına dönüştürüldü.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Katarsis Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Doç. Dr. Firdevs Sağlam, düzenlenen etkinlikte atıkların geri dönüşüm ile kullanılmasının öngörüldüğünü belirtti. Her yaş gurubunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Sağlam, “Dünyanın ve ülkemizin gündeminde olan atıklar, geri dönüşüm kavramı ile ilgili olarak, farklı alanlar üzerinde çalışmalar yapılıyor. Biz de Hakkari’de, farklı yaş guruplarıyla atıklardan sanatsal ürünler çıkartmak ve her yaş grubuna bununla ilgili farkındalık kazandırmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Atıklardan sanat üretimi yapmak ile aynı zamanda hayal gücünün geliştiğini biliyoruz. Bununda çalışmalarımıza artı değer kazandıracağını düşünüyoruz” dedi.
Etkinliğe katılan Meryem Kılıç ise, "Hakkari’de ilk defa yapılan ‘Atıklar sanata dönüşüyor’ etkinliğine katılıyoruz. Burada peçete, boya, kontrplak, terzilerde aldığımız fazla bez parçalarını, çizgi kahramanlara ve sanatsal ürünlere çevirdik” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem