Hakkari’de aile içi ve kadına şiddet olaylarında azalma

Hakkari’de aile içi ve kadına şiddet olaylarında azalma

Asayiş 2.07.2025 09:26:10 0
Hakkari’de aile içi ve kadına şiddet olaylarında azalma
Tarih: 02.07.2025 09:26 Güncelleme: 02.07.2025 09:26
HAKKARİ (İHA) – Hakkâri Valisi Ali Çelik, 2025’in ilk yarısında meydana gelen tüm asayiş olaylarında yüzde 6 oranında azalma yaşandığını belirterek, aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarında azalma olduğunu söyledi.
Hakkâri Valisi Ali Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda 2025 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin asayiş olaylarını değerlendiren Vali Çelik, 2025’in ilk yarısında meydana gelen tüm asayiş olaylarında yüzde 6 oranında azalma yaşandığını belirtti. Kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 6, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 1 oranında düşüş olduğunu söyleyen Çelik, "2025’in ilk 6 ayında hırsızlık olaylarında yüzde 2’lik bir artış yaşandı. Geçen yılın aynı döneminde 52 olan hırsızlık olayı sayısı bu yıl 53’e yükselirken, 78 kişi bu suçlardan dolayı yakalandı. Yine dolandırıcılık olaylarında yüzde 6 oranında artış gözlendi ve 60 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Vatandaşları bilgilendirme amacıyla çeşitli farkındalık çalışmaları yürütüldü. Öte yandan aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarında ise yüzde 2 oranında bir azalma kaydedildi. KADES uygulamasının tanıtımı kapsamında 24 bin 16 broşür dağıtılarak, bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Aynı dönemde 634 vatandaş, KADES uygulamasını cep telefonuna indirerek kullanmaya başladı" dedi.
Narkotik ve kaçakçılık suçlarına yönelik başarılı operasyonların düzenlendiğini aktaran Vali Çelik, "Narkotik suçlarla mücadele kapsamında olay sayısında yüzde 4 oranında düşüş yaşanırken, 270 şahıs hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda 519 kilogram metamfetamin, 223 kilogram eroin ve çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Kaçakçılık, organize ve mali suçlarla mücadelede ise yüzde 20’lik artışla 663 şahsa işlem yapıldı. Bu kapsamda gerçekleştirilen başarılı operasyonlar dikkat çekti" ifadelerini kullandı.
Aranan şahısların yakalanmasında da yine büyük artış yaşandığını ifade eden Vali Çelik, "Aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, 2025’in ilk 6 ayında bin 790 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Bu sayı, 2024’ün aynı döneminde yakalanan bin 109 kişiyle karşılaştırıldığında yüzde 12’lik bir artışı işaret ediyor. Ben bu anlamda Hakkâri’de vatandaşların huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan güvenlik güçlerine ve ilgili tüm kurumlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Toplantı soru cevap ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ