Hakkari’de 221 bin Euro’luk dev projenin tanıtımı yapıldı

Hakkari’de 221 bin Euro’luk dev projenin tanıtımı yapıldı

Ekonomi 22.12.2023 17:10:28 0
Hakkari’de 221 bin Euro’luk dev projenin tanıtımı yapıldı
Tarih: 22.12.2023 17:10 Güncelleme: 22.12.2023 17:10
Hakkari’de 221 bin Euro’luk ‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor’ projesinin tanıtımı yapıldı.
Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği, Hakkari İl Özel İdaresince koordine edilen ‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor’ projesinin tanıtımı Hakkari Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Müdürü Murat Koca’nın koordinatörlüğünde hazırlanan ve 221 bin 622 Euro tutarındaki proje, Türkiye genelinde başvurusu yapılan 500 proje arasında desteklenmeye hak kazanan 33 proje arasına girdi. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında hazırlanan proje ile Hakkari’deki işsizlerin, kadınların, engellilerin ve öğrencilerin istihdamı hedefleniyor. Kapasite geliştirme, mesleki ve genel eğitimler ile farkındalık artırma faaliyetlerinin yer aldığı proje ile 18 kişi İstanbul ve İtalya’da düzenlenecek olan eğitmen eğitimleri programına katılacak.
Proje bünyesinde Hakkâri, Yüksekova ve Şemdinli’de 3 teknoloji laboratuarı kurulacağı; aralarında işsizler, kadınlar, engelliler ve öğrencilerin bulunduğu 265 kişi bu laboratuvarlardan yararlanacak. Ayrıca farkındalık artırma etkinlikleri olan drama ile sahneleme ve sosyal medya yöntemleri ile 4 bin 200 kişiye ulaşılması hedefleniyor.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, projenin Hakkari’ye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu projenin Hakkari için çok değerli olduğunu belirten Vali Çelik, ’’Bu projenin özellikle Hakkari’de uygulanacak olması da kendi açımdan ve gençlerimiz açısında heyecan verici. Projenin konusu çok net, ’Geleceğin Teknoloji Yıldızlar Yetişiyor’. Bu projenin Hakkari’miz için çok değerli olduğunu düşünüyorum. 223 bin Euro civarında proje bütçesi var. Bunun 23 bin Euro’luk kısmı Hakkari İl Özel İdaresi tarafından finanse edilecek” dedi.
Projenin ana unsurlarından bir tanesinin 4 bine yakın Hakkarili gencin geleceğin meslekleri için farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Vali Çelik, ’Geleceğin Teknoloji Yıldızlar Yetişiyor’ projesinin hayırlı olmasını diledi.
Toplantıya Vali Yardımcıları Furkan Berber, Tayyar Emre Mahmutoğlu, Buğra Karadağ ve Mustafa Berat Kasımoğlu, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Taylan, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ