Şehit Ahmet Budak’ın adı okula verildi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Budak’ın ismi ilçedeki bir okula verildi.

Yerel 22.11.2021 13:56:35 0
Şehit Ahmet Budak’ın adı okula verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2021 13:56

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Budak’ın ismi ilçedeki bir okula verildi.

Hakkari Valiliğinin kararıyla Şemdinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin adı Şehit Ahmet Budak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Şemdinli Kaymakamı Muhammet Tugay, Belediye Başkanı Tahir Saklı, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan ve şehit Ahmet Budak’ın ailesi okulu ziyaret etti.

Belediye Başkanı Tahir Saklı, şehit Ahmet Budak’ın 2016 yılında bölücü terör örgütü tarafından bir bayram sabahı evinin önünde şehit edildiğini hatırlatarak, “Ahmet Budak bizim bir arkadaşımızdı. Bu davanın bir ferdiydi. Bugünün huzurunda onun çok payı var. Hem öğrencilerle ilgili hem fakir ailelerle ilgili ciddi destekleri olmuştu. Malum kim bu ülke için taş üzerine taş koyarsa mutlaka terörün hedefinde olur. Rahmetli Ahmet Budak şerefiyle yaşadı, şerefiyle de şehit oldu. Böyle bir okula isminin verilmesini talep ediyorduk. İnşallah onun mirasında güzel öğrenciler yetişecek ve davasını sonsuza dek yürütecekler. Rahmetli bu ülkede ezanlar dinmezsin, bayraklar inmesin, ülke bölünmesin diye canını verdi. Bizde inşallah bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ahmet Budak’ı her fırsatta anacağız” dedi.

Ahmet Budak’ın ağabeyi Mehmet Budak ise 14 Eylül 2016’da PKK terör örgütü tarafından kardeşinin şehit edildiğini söyleyerek, “Şehit edilmesindeki en büyük etken, devletine ve milletine sadık olmasıydı. Gençlere rehberlik eden, hak yolunda yürüyen bir insandı. Bu yüzden PKK terör örgütü tarafından hedef halindeydi ve bir bayram sabahı çocuklarının gözleri önünde şehit edildi. Bu şehit edilişinde sonra bizleri unutmayan başta Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, valimize ve kaymakamımıza teşekkür ederim. Şehidimizin adını bu okula verdiler. Ailece çok mutlu olduk. İnşallah bu okulda onun izinde yürüyecek gençler çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ