Hakkari Belediye Başkanı Akış Gözaltına Alındı Belediye Binasında Arama, Eylemlere 10 Günlük Yasak!

Hakkari'nin Belediyesinin DEM'li Başkanı Mehmet Sıddık Akış'a Gözaltına alındı. Belediye binasında polis arama yapıyor. Valilik 10 günlük eylem yasağı ilan etti

Van Haberleri 3.06.2024 10:08:00 0
Hakkari Belediye Başkanı Akış Gözaltına Alındı Belediye Binasında Arama, Eylemlere 10 Günlük Yasak!
Tarih: 03.06.2024 10:13 Güncelleme: 03.06.2024 10:08

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınma işlemi, polisin belediye binasında arama yapması sırasında gerçekleşti.

HAKKARİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN GÖZALTI KARARI

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Akış hakkında çıkarılan gözaltı kararı kapsamında, Akış Van'da bulunduğu bir sırada yakalandı. Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Akış'ın, işlemleri tamamlanmak üzere Hakkari'ye götürüleceği bilgisi alındı

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA BELEDİYE BİNASINDA ARAMA

Olayın ardından Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekiplerince belediye binası çevresinde kapsamlı güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca, belediye binasına girmek isteyen DEM Partili üyeler polis engeliyle karşılaştı.

HAKKARİ VALİLİĞİNDEN 10 GÜNLÜK EYLEM YASAĞI

Hakkari Valiliği, kent genelinde çıkarabilecek olası eylemlerin önüne geçmek için bazı faaliyetleri 10 gün boyunca yasakladığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, eylem veya saldırı olaylarının önüne geçmek, genel asayişi sağlamak ve terör eylemlerinin planlarını boşa çıkarmak amacıyla belirtilen süre içerisinde çeşitli toplumsal faaliyetler üzerinde kısıtlamalar getirildiği belirtildi. Bu kapsamda düzenlenecek her türlü eylem, gösteri yürüyüşü, oturma eylemi ve benzeri faaliyetlerin yasaklandığı ifade edildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu meyanda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Hakkari ili coğrafi sınırları içerisinde 03.06.2024 saat 08.00’den itibaren geçerli 12.06.2024 tarihi de dahil saat 23.59’a kadar 10 gün süre ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır” denildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ