Hakan Fidan Uyardı: 'Teröristler Suriye'den Çekilmezse Askeri Harekat Kaçınılmaz!'

Hakan Fidan'dan Çarpıcı Suriye Açıklamaları: "Teröristler Ülkeyi Terk Etmeli"

Politika 8.01.2025 01:21:00 0
Hakan Fidan Uyardı:
Tarih: 08.01.2025 01:24 Güncelleme: 08.01.2025 01:21

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'deki durumun iyileştirilmesi ve yeni çatışmaların önlenmesi amacıyla teröristlerin bölgeyi terk etmesi gerektiğini belirtti. Fidan, Suriye'de devam eden sorunların çözümüne yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Esad rejiminin devrilmesi sonrasında yerine gelen yeni Suriye yönetimi, terör örgütü YPG'ye yönelik son hamlelerini yapmaya hazırlanıyor. Bakan Fidan, CNN Türk'de yaptığı açıklamalarda bu gelişmeleri değerlendirdi ve yeni yönetimin savaşmaktan çekinmediğini ifade etti. 

“ASKERİ HAREKAT İSTEMİYORSANIZ TERÖRİSTLERİ ÇEKİN”

Hakan Fidan, bölgede barışın sağlanması için YPG'nin silahsızlanması gerektiğinin altını çizdi. YPG'ye verilen ültimatonun net olduğunu belirten Fidan, uluslararası terörist savaşçıların ve PKK yöneticilerinin Suriye'yi terk etmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde askeri müdahalenin kaçınılmaz olacağını söyledi. 

Aynı zamanda Fidan, Suriye'deki sivil Kürt nüfusunun normal hayata dönebilmesi için gerekli şartların oluşturulması gerektiğini belirtti ve bu kişilerin sisteme dahil edilmesini ve silahsız bir yaşam sürmelerini önerdi.

Bakan Fidan, bölgede başka çatışmaların olmaması için istenen şartların belli olduğunu bir kez daha vurguladı:

“Devlet olarak birçok çalışmalarımız var. Suriye'deki yeni yönetimin kendi ülkesinin bütünlüğünü sağlamak adına adımlar atmasını bekliyoruz. YPG silah bırakmayı kabul etmezse Suriye'deki yönetimin YPG ile savaşacak kapasitesi var. YPG'ye verdiğimiz ültimatom belli. Askeri harekât olmasını istemiyorsanız uluslararası terör savaşçılarının ülkeyi terk etmesi gerekiyor. Ayrıca PKK'lı yöneticilerin de ülkeyi terk etmesi gerekiyor. Eğer bunlar olmazsa askeri harekât yapılacak. Diğer kalan kadroların da silahları bırakarak sisteme dâhil olmaları gerekiyor. Orada PKK'lı olmayan aziz Suriyeli Kürtlerin normal hayata katılmaları ve yaşamaları gerekiyor.”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ