Hakan Bayrakçı: Memleket Partisi'nin oyu yüzde 7-8'lerde

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, Memleket Partisi'nin daha önce anketlerde yer almıyorken oy oranının şu an yüzde 7-8'lere çıktığını söyledi.

Politika 22.03.2023 22:46:00 0
Hakan Bayrakçı: Memleket Partisi
Tarih: 22.03.2023 22:51 Güncelleme: 22.03.2023 22:46

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayıma geçildi.

Bu kapsamda yürütülen anket çalışmaları da hızlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasında yapılan anketlerde oldukça dikkat çekici sonuçlar çıkıyor.

SONAR Araştırma'nın Başkanı Hakan Bayrakçı da, Ensonhaber ekranlarına yaptıkları anketten şaşırtan bilgiler verdi.

Memleket Partisi'nin dikkat çeken yükselişi
Ensonhaber'in YouTube kanalında yayınlanan Gündem Özel'e konuşan Bayrakçı, Muharrem İnce'nin anket sonuçları sonrası ciddi bir rakip haline geldiğini söyledi.

Bayrakçı, Memleket Partisi'nin daha önce anketlerde yüzde 1 bile çıkmıyorken şimdi ise bu durumun çok farklı olduğunu belirtti.

"Anketlerde 8-8,5 gibi rakamları görüyoruz"
Bayrakçı, "Siyasetçiler de taraflar da biz şu kadarla geliyoruz, bizim parti şu kadar alıyor derler. Bunu yadırgamıyorum normal karşılıyorum. Ama aslına bakarsanız yüzde 1 bile çıkmıyordu Memleket Partisi. Ama şimdilerde anketlerde 8-8,5 gibi rakamları görüyoruz. Bu da çok ciddi bir rakam. 30’u bir yana bırakın siz 1’den 8’e çıkmışsınız bu büyük bir başarı. Bu beğenilmiyor da 30 niye deniyor onu anlamıyorum. Bu arada parti oyundan bahsediyorum. Cumhurbaşkanı olarak Muharrem İnce’nin oyu da yüzde 10’lar civarında. 11 de olur 12 de olur 9 da olur. Bu ciddi bir başarı, durup dururken 3. Parti ve lider durumuna geldi. HDP’nin ve İyi Parti’nin oyu Memleket Partisi’nden fazla ama hiç yoktan devreye girdi. Barajı geçiyor, belki de 30-40 tane milletvekili sokacak. Yani bir oyu var ama bu 30 değil." şeklinde konuştu.

"Barajı geçebilirler, geçemezlerse de çok az bir farkla kaçırırlar"
Hakan Bayrakçı son olarak ise Memleket Partisi'nin barajı aşmasına ilişkin, "Geçebilir, geçemezse de çok az bir puan farkıyla kaçırır. 7-8’leri bulursa şaşırmam. Bizdeki ankette yüzde 8 çıkmış. Yurt dışı oyları ve asker-polis oyları da tesir edeceği için sonuçlara, dolayısıyla o yüzde 8 düşer mi yoksa yükselir mi kestiremiyorum açıkçası." ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ