Yarım asır boyunca ilk kez ara verdiği mesleğine 72 gün sonra geri döndü

MALATYA’DA 58 YILDIR TERZİLİK YAPAN ESNAF, İLK KEZ KORONA VİRÜS SALGINI NEDENİYLE BU KADAR ÇOK AYRI KALDIĞI MESLEĞİNE UZUNCA BİR ARADAN SONRA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR.

Haberde İnsan 4.06.2020 11:42:10 0
Yarım asır boyunca ilk kez ara verdiği mesleğine 72 gün sonra geri döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.06.2020 11:42

Malatya’da 58 yıldır terzilik yapan esnaf, ilk kez korona virüs salgını nedeniyle bu kadar çok ayrı kaldığı mesleğine uzunca bir aradan sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının Türkiye’yi de etkisi altına alması ile birlikte geçtiğimiz Mart ayında risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı. Virüse karşı alınan tedbirlerin sonuç vermesi ile birlikte 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine giren Türkiye’de, 65 yaş ve üstü çalışanlar için de esneklik getirildi. Böylece birçok meslek ustası da uzunca aradan sonra mesleklerini yeniden yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Malatya’da 58 yıldır terzilik yapan 71 yaşındaki Osman Bulut, Büyük Çarşı’da bulunan iş yerini 21 Mart’ta salgın nedeniyle kapatmak zorunda kaldı. Bulut, verilen iznin ardından dükkanını açtı. 72 gün sonra yeniden mesleğini icra etmenin heyecanını yaşayan Osman Bulut, ilk kez bu kadar uzun süre işinden ayrı kaldığını söyledi. İlkokulu bıraktıktan sonra 1962 yılında terzi çırağı olarak mesleğe başladığını anlatan Bulut, “Bu pandemi sürecinin haricinde hiçbir zaman 3 aya yakın bir boşluk yaşamamıştım bu meslekte” dedi.

Korona virüs sürecinde tüm mesleklerde olduğu gibi terzilerde de 65 yaş ve üstü ustaların evden çıkamadığını dile getiren Bulut, "Tüm mesleklerde tecrübeli ustaların yaşı genelde 65 ve üstü. En deneyimli, tecrübeli ustalar bu süreçte devre dışı kaldı. Burada da bir boşluk oluştu, bu süreçten etkilendik” ifadelerine yer verdi.

Uzunca aradan sonra yeniden mesleğine dönmenin de heyecanını yaşadığını söyleyen Bulut, “Tekrar işe dönmek sevindirici. Ama keşke sağlıklı insanların mesleğine devam etmesine izin verilseydi. Tüm 65 yaş ve üstünü aynı kategoriye koymak yerine sağlıklı ustaların en azından iş yerlerini açmasına da olanak sağlansaydı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ