Yaptıkları makyaj ile şiddet gören kadınların seslerini duyurmaya çalışıyorlar

YAPTIKLARI MAKYAJ İLE ŞİDDET GÖREN KADINLARIN SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Haberde İnsan 27.10.2020 10:52:31 0
Yaptıkları makyaj ile şiddet gören kadınların seslerini duyurmaya çalışıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.10.2020 10:52

Ağrı’da yaşayan bir grup üniversite öğrencisi bir araya gelerek kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla yüzlerine şiddet görmüş kadını tasvir eden makyaj yaptı.

Ağrı’da, üniversite öğrencisi olan bir grup arkadaş kadına yönelik şiddete dikkat çekip, farkındalık oluşturmak amacıyla yüzlerine şiddet gören kadını tasvir eden makyaj yaparak, şiddete maruz kalan kadınların sesi olmaya çalışıyor. Yaptıkları dayak makyajıyla fotoğraf çekip sosyal medya aracılığıyla farkındalık oluşturmayı amaçlayan çalışmanın fikir sahibi olan Ayşe Güler, şiddet gören kadını tasvir eden makyajı yaparken bile canlarının acıdığını söyleyerek, yaptıkları çalışmalar ile şiddete maruz kalan kadınların sesi olmayı amaçladıklarını belirtti.

“Yalnız bir yere gitmeye korkar olduk”

Son zamanlarda kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğini ve bir kadın olarak yalnız başlarına dışarıya çıkmaya korktuklarını söyleyen Ayşe Güler, artış gösteren bu şiddete kayıtsız kalmanın bir bencillik olacağını vurguladı. Kadınların kendilerini koruyabilmek adına tek başlarına bir yere gidemediklerini ve sürekli bir korku içinde yaşadıklarını ifade eden Güler, “Kadına şiddet günümüzde ve daha önceden de var olan bir durumdu. Biz kadına yönelik şiddet konusuna biraz dikkat çekmek istedik açıkçası. Bu durum her kadın gibi bizim de canımızı yakıyor ve bu durum son zamanlarda fazlasıyla artış gösterdi. Biz de bu şekilde belki bir kadının veya birçok kadının sesi olabileceğimizi düşünüyoruz. Çalışmalarımız da bu amaçla yürütüldü. Arkadaşlarımızla birlikte yürüttük bu çalışmayı. Öncelikle şöyle bir durum var. Bir kadın olarak bence hepimiz de aynı fikirdeyiz bu durumdan gerçekten mustarip bir haldeyiz. Dışarıya çıkmaya, yalnız bir yere gitmeye korkar olduk. Bu aslında hepimizin acısı. Bize yapılmadı ya da bize yapılmaz demek bence büyük bir bencillik. Bugün bir başkasına yapılıyorsa yarın bize yapılmaması garanti değil. Belki sesi çıkmayan birçok kadın var bu durumu yaşayıp anlatamayan. Sesini duyuramayan kadınlar için böyle bir çalışma yapmak istedik. Umarız acılarını sessizce yaşayan kadınların sesi olabiliriz” şeklinde konuştu.

“Bu çalışmaları yaparken bile canımız acıyor”

Kadına yönelik şiddete farkındalık oluşturmak amacıyla başlattıkları çalışmaları sosyal medya aracılığıyla duyurmayı hedeflediklerini söyleyen Ayşe Güler, fotoğraf çekimi ile başladıkları çalışmalarına ilerleyen süreçlerde kısa film çekerek devam edeceklerini belirtti. Yüzlerine dayak makyajını yaparken bile psikolojik olarak kendilerini kötü hissettiklerini söyleyen Güler, “Biz bu çalışmaları yaparken bile canımız acıyor, birçok kadın şiddete maruz kalıyor. Bu bence bizim acımız ve ayıbımız. Bu çalışmadaki makyajı yaparken bile aslında psikolojik olarak neler yaşayabileceğimizi az çok da olsa hissedebildik. Yüzümüze yaptığımız yaralar aynaya baktığımızda canımızı yaktı. Günümüzde popüler olan sosyal medyayı kullanmaya çalışacağız sesimizi duyurmak için. Bu çalışmayı fotoğraflayıp sosyal medya aracılığıyla ileteceğiz. Umarım birilerinin sesi olabiliriz. Çalışmalar sadece bununla sınırlı kalmayacak, biz sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Bu düşünce, bu davranış, bu hareketler bitene kadar elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bir sonraki çalışmamızda da kısa film çekerek sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Biz bu çalışmaya üç kişi ile başladık ama gelip sesimizi daha iyi duyurmak için bizimle çalışmak isteyen olursa onları da aramıza bekliyoruz. Umarız her şey çok güzel olur" ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ