Yakutiye’de ‘şenlik’ var

Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER), tarihi Yakutiye Medresesi’nde ‘Birinci Kültür ve Sanat Şenliği’nin fişeğini ateşledi.

Haberde İnsan 19.05.2022 11:53:09 0
Yakutiye’de ‘şenlik’ var
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2022 11:53

Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER), tarihi Yakutiye Medresesi’nde ‘Birinci Kültür ve Sanat Şenliği’nin fişeğini ateşledi.

Erzurum’un kültür ve sanat çevrelerine 18 Mayıs’ta, Gençlik ve Spor Bayramı’ndan önce bayram sevinci ve heyecanı yaşatan ERSANDER, dört gün sürecek olan Kültür ve Sanat Şölenini başlattı.

ERSANDER Başkanı Ümit Gergit, 7 ay kadar önce, her biri kendi alanında başarılı olmuş eli kalem tutan, fırça sallayan, tablo, maket ve benzer ürünler üreterek maharetlerini ortaya koyan bir grup gönül insanı ile yola çıktıklarını hatırlattı. Açılış konuşmasında Başkan Ümit Gergit, önümüzdeki yıllarda çok daha büyük işler yapacaklarının müjdesini verdi.

Konuşmanın ardından etkinlik, Erzurum Kadın Barlarının gösterisi ile başladı. Ardından Dadaşlar, davul- zurna eşliğinde bar tuttu ve Hançer Barı oynadı.

Erzurum’un başyapıt eserlerinden birisi olan Yakutiye Medresesi’nin gölgesinde kadın ve erkek barlarından örnekler sunan gençler, kış yorgunluğunu üzerlerinden atmaya çalışanların hem göz, hem de kulaklarının pasını sildi.

Şölenin açılış kurdelesini tarihi mekanın içinde çözen konukları, Canip Cihangir ve Öztürk Akkök ikilisinin yaptıkları üç boyutlu Saat Kulesi görseli fazlasıyla etkiledi. Bu tür çalışmalara sıklıkla rastlandığını hatırlatan Naht ve Ahşap Yakma Sanatçısı Canip Cihangir, "Biz, yenilik yapalım istedik ve çalışmamızı ışıklandırarak daha gösterişli hale getirmeye gayret ettik" dedi.

Yakutiye Medresesi’nin içine dağılan konuklar, Yönetim Kurulu üyesi Eda Alemdar Çankaya’nın mini keman konseri eşliğinde biri birinden farklı onlarca eseri yakından izledi. Sanatçı Doğan Hattatoğlu, Canip Cihangir, Öztürk Akkök, M. Ali Akbulut, Sabri Topdağı, Fesih Özyurt, Selma Uygur, Ümit Gergit, yapıtlarını sergilemenin yanı sıra meraklı konukların sorularını da yanıtladılar.

Öte yandan şölene ilgi gösteren vatandaşlar, "Demek ki Erzurum’da da istendiğinde böyle güzel etkinlikler yapılabiliyormuş" diyerek ERSANDER yönetimine ve emeği geçen sanatçılara teşekkürlerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ