Venk vadisi tarih kokuyor

Erzurum’un Şenkaya ilçesi Timurkışla Mahallesi’nde bulunan Venk Kilisesi ve yüzlerce irili ufaklı mağara keşfedilmeyi bekliyor.

Haberde İnsan 23.11.2021 08:43:56 0
Venk vadisi tarih kokuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.11.2021 08:43

Erzurum’un Şenkaya ilçesi Timurkışla Mahallesi’nde bulunan Venk Kilisesi ve yüzlerce irili ufaklı mağara keşfedilmeyi bekliyor.

Oltulu doğa severler bu haftaki doğa yürüyüşlerini Venk deresinde yaptılar. İlginç vadide yürüyen doğa severler Venk deresine hayran kaldı. Define avcıları tarafından tahrip edilen Venk Kilisesi’nin sadece arka duvarı ayakta kalmayı başarmış durumda.

Şenkaya Timurkışla Mahallesi sakinlerinden Venk Sokak’ta ikamet eden Nihat Dinç, "Bu kilise yıllardır tahrip olmuş bir şekilde duruyor. Biz buranın restorasyonu yapılıp turizme açılmasını istiyoruz. Fakat şartlarımız ne kadar uygun ne kadar yapabiliriz bu konuda herhangi bilgimiz yok. Bu kilise yapılıp turizme kazandırılırsa köyümüzde bölgemizde faydası olur diye düşünüyorum. Venk deresinde eskiden yaşam olan birçok mağara var, bunlar gün yüzüne çıkarsa köyümüze çok faydası olur diye düşünüyoruz" dedi.

Oltulu doğa sever Dr. İbrahim Hakkı Ekinci ise, "Bu haftaki gezimizi Timurkışla denen dereye yaptık. Burası çok ilginç doğa görüntüsüne sahip yapı olarak dere içinde kanyon. Burası belki yüzlerce mağara var ayrıca 1500-2000 yılına dayanan eski antik yapılar var, gezip görmeye değer bir bölge, herkese tavsiye edebiliriz" dedi.

Doğa sever Avukat Muharrem Kalyon ise, "Bugünkü yürüyüşümüzü Timurkışla Mahallesi Venk vadisine yaptık, çok güzel bir vadi. Devasa mağaralar var yürüyüş için ideal bir bölge turizme kazandırılması lazım diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İsmail Hakkı Ekinci de, "Çok ilginç mağaralar var, herkesin gelip görmesi lazım burayı. Çok güzel bir yürüyüş parkuru yapılarak turizme kazandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ