Vali Öksüz, şehit yakınları ve gaziler ile iftarda buluştu

Kars Valisi Türker Öksüz, şehit yakınları ve gaziler ile iftarda bir araya geldi. Vali Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Konukevi’nde şehit yakınları ve gaziler onuruna düzenlenen iftar programına katılarak, şehit yakınları ve gaziler

Haberde İnsan 15.05.2019 11:06:00 0
Vali Öksüz,  şehit yakınları ve gaziler ile iftarda buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2019 11:06

Kars Valisi Türker Öksüz, şehit yakınları ve gaziler ile iftarda bir araya geldi.

Vali Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Konukevi’nde şehit yakınları ve gaziler onuruna düzenlenen iftar programına katılarak, şehit yakınları ve gaziler birlikte iftarını çatı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programına; 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Mülkiye Başmüfettişi Ahmet Faruk Güneş, İl Jandarma Komutan Vekili Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Vali Yardımcıları Serdar Demirhan ve Uğur Köroğlu, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağcay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ile şehit yakınları ve gazi aileleri katıldı.

Vali Türker Öksüz, Ramazan ayı dolaysıyla düzenlenen iftar programında şehitlerin yakınları ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehitlik makamının Allah katında peygamberlikten sonra en üst makam olduğunu ifade eden Vali Öksüz, “Rabbim kalbimizden hiçbir zaman vatan, millet ve bayrak sevgisini eksik etmesin. İşte böyle bir sevgi uğruna tarihte olduğu gibi bugün de kahramanlık destanı yazan yiğitlerimiz var. Şehitlerimizin kanlarını temsil eden ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe çıkarmak boynumuzun borcudur. Bu bayrağın hilali, bağımsızlığımızın sembolüdür. Yıldızı, kalbimizden damlayan şehitlerimizin sembolüdür. Bizler, bugün burada iftar yapabiliyorsak, ülkemizin her tarafında insanlar huzur içerisinde yaşayabiliyorsa, güvenlik güçlerimizin sayesinde, şehitlerimizin mübarek kanları sayesinde, gazilerimizin fedakarlığı sayesindedir. Onun için şehitlerimizin hatırasını sonsuza kadar yaşatmak, hepimizin vatandaşlık borcu olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli görevidir” dedi.

Öksüz, “Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakarlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Sizler aziz şehitlerimizin, devletimize ve bizlere emanetisiniz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. Valilik olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip etmeye çalışıyoruz. Tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkânlarımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu mübarek ramazan gecesinde ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Program daha sonra yenilen iftar yemeğiyle devam etti. Yemekten sonra Vali Öksüz, şehit ve gazi ailelerinin masalarını tek tek dolaşarak ailelerle toklaşarak sohbet etti. İftar programı daha sonra şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ