Vali Memiş, 2. OSB’de incelemede bulundu

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Tekstil kent projemiz kapsamında başladığımız 4 fabrikanın inşaatını Ağustos ayından önce bitirmeyi hedefliyoruz. Her fabrikada en az 500 işçi çalışacak” dedi. Vali Okay Memiş, 2. Organize Sanayi Bölges

Haberde İnsan 24.05.2019 16:05:00 0
Vali Memiş, 2. OSB’de incelemede bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.05.2019 16:05

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Tekstil kent projemiz kapsamında başladığımız 4 fabrikanın inşaatını Ağustos ayından önce bitirmeyi hedefliyoruz. Her fabrikada en az 500 işçi çalışacak” dedi.

Vali Okay Memiş, 2. Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam edilen fabrikalarda incelemede bulunarak, yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Büyükşehir Belediyesi tarafından önemsenen Tekstil kent projesini valilik olarak sahiplendiklerini ifade eden Vali Memiş, “Fabrikaların yapımına başladık. Şuan temel üstü aşamaya geldik. Ağustos ayından öncede bitirmeyi hedefliyoruz. Eş zamanlı olarak da burada istihdam edeceğimiz kişilerin eğitimine kısa zamanda başlayacağız. Her fabrikada en az 500 işçi çalışacak” dedi.

Fabrikalarda ağırlıklı olarak kadınların istihdam edileceğini aktaran Vali Memiş, “İçinde bulunduğumuz alandaki fabrikalar, tekstil üzerine olduğu için daha çok kadın vatandaşlarımız istihdam edilecek. Fabrikalarda çalışacak olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını düşündük. Kadın çalışanlarımızın çocukları için de her fabrikanın içerisinde kreş olacak.” İfadelerini kullandı.

“İstihdam sorununu somut projelerle çözmek istiyoruz”

“Alanlarında uzman katma değer yapan, istihdam garantisi veren tekstilcilerle irtibat halindeyiz” diyen Vali Memiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Biz fabrikaları yaparak uygun şartlarda ihale edeceğiz. Devlet olarak maksadımız para kazanmaktan ziyade işsiz vatandaşlarımıza iş imkânı sağlamak. Benim hayalim Erzurum’u Türkiye’nin en önemli tekstil kentlerinden biri haline getirmek. Bu bir başlangıç ama çok ümitliyiz. Erzurum’da yaklaşık 500 bin kişi yaşıyor ve 6. Bölge teşviklerinden faydalandıkları için Türkiye’nin büyük tekstilcileri artık Doğu Anadolu’ya gelmeye başladılar. Çünkü imalat maliyeti yarı yarıya düşüyor. Dolayısıyla bizim bu bölgelerimizi tercih etmeye başladılar. Bu fırsatı değerlendirmeyi ve vatandaşımızın helal para kazanmasını amaçlıyoruz. İstihdam sorununu somut projelerle çözmek istiyoruz. Kamu kaynağını doğru projelere harcamak istiyor, bunu da sizlerle istişare ederek yapıyoruz. Fabrikalar tamamlanınca basın mensubu arkadaşlarımızla tekrar bir araya geleceğiz. Bu tür projeler tamamlanınca inanılmaz keyif alıyorum."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ