Vali Akbıyık engelli vatandaşlarla iftarda buluştu

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, engelli vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. Hakkari Valiliği tarafından Engeliler Haftası dolasıyla Kıran Mahallesi’ndeki Orduevi’nde iftar programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu, duaların ed

Haberde İnsan 14.05.2019 21:11:00 0
Vali Akbıyık engelli vatandaşlarla iftarda buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.05.2019 21:11

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, engelli vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

Hakkari Valiliği tarafından Engeliler Haftası dolasıyla Kıran Mahallesi’ndeki Orduevi’nde iftar programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu, duaların edildiği programda, Vali Akbıyık masaları dolaşarak engellilerle ve aileleri ile yakından ilgilendi. Vali Akbıyık, Ramazan ayının 9. gününde engellilerle beraber olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Her gün toplumun farklı bir kesimi ile iftarda bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten Akbıyık, "İnşallah Hakkarimizin her kesimim ile Ramazanı Şerifi birlikte yaşamaya gayret ediyoruz. Bildiğiniz gibi 10-16 Mayıs Engelli Haftası burada amaç engellilerin toplumun bir parçası olduğunu, ekonomik, sosyal hayatın ve aile hayatının bir parçası olduğunu hatırlatmak ve farkındalığımızı sağlamaktır. Son yıllarda engellilerle ilgili bir çok çalışmalar yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız, tüm kurum ve kuruluşlarımız engelli kardeşlerimize bir avantaj oluşturma yönünde onların hayatın içerisinde olma yönünde her türlü düzenlemeyi yapmakta ve gayreti sarf etmektedir. Bizim Hakkari’de gerçekten güzel çalışmalar var. Engeliler ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif hayatın içinde olduklarını gösteriyorlar. Sümbül Engelli Basketbol takımımız 3. lige çıktı, ben onları buradan bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyorum. Engelli kardeşlerimiz her alanda çok başarılılar yeter ki gönülden kalpten istesinler ve yeter ki gönüllerden kalplerde engel olmasın. Biz biliyoruz ki her insan bir gün engelli olabilir veya herkes bir engelli adayıdır. Onun için biz engellerin farkındayız ve sizlerle beraberiz. sizlere bu hayatın içinde olmanızdan dolayı mutluluk diliyoruz" dedi.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Cüneyit Epcim, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Salih Kaya İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mesut Keskin ile engeliler ve aileleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ