Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: “Epilasyon kalıcı, depilasyon ise geçicidir”

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, epilasyon ve depilasyon uygulamalarının bir birinden farklı olduğunu belirterek, “Epilasyon kalıcı bir yöntemken depilasyon ise geçici bir uygulamadır” dedi.

Haberde İnsan 5.02.2022 13:31:06 0
Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: “Epilasyon kalıcı, depilasyon ise geçicidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.02.2022 13:31

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, epilasyon ve depilasyon uygulamalarının bir birinden farklı olduğunu belirterek, “Epilasyon kalıcı bir yöntemken depilasyon ise geçici bir uygulamadır” dedi.

Her insanın yaradılış gereği tüylere sahip olduğunu belirten uzman estetisyen Dalmış, bu tüylerden kurtulmak için karşılarına farklı kavramların çıktığını söyledi. Bu konuda çokça rastlanan depilasyon ve epilasyon olarak anılan iki farklı uygulamanın birbirinden gerek işlem gerekse zaman bakımından birçok farklılık barındırdığını dile getiren Dalmış, “Depilasyon ve epilasyon uygulamaları birçok kişi tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Depilasyon işlemini istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri şeklinde tanımlamak mümkündür. Diğer bir şekilde ifade edecek olursak da kıllar ile tüylerin cilt üzerindeki kısmının hedeflenmesidir. Epilasyonda ise sadece cilt üzeri değil, aynı zamanda tüylerin kökleri de giderilmektedir. Depilasyon, tıraş bıçağı, tüy dökücü sprey, krem, cımbız, sakız, iplik, epilatör, soğuk ağda, ılık ağda ve sıcak ağda gibi araçları içerisinde barındırır. Bu araçlarla yapılan tüy dökme işlemlerinden bir süre sonra kıllar yeniden çıkmaya başlar. Fakat epilasyon iğneli, lazer ve foto gibi çeşitli yöntemler sayesinde direkt olarak kıl köklerini hedef alır ve bunun sonucunda kılların yeniden çıkması engellenir. Epilasyon kalıcı, depilasyon ise geçicidir Depilasyonda deri altına giriş olmadığı tıraş bıçağı gibi gereçlerin kıl köklerini almadığı için kılları güçlendiriyor. Doğru yöntemler sayesinde pürüzsüz bir cilde en az 4 hafta boyunca sahip olunabilir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ